Tom Goodman-Hill 55 let


Tom Goodman-Hill se narodil 21. května 1968 v Londýně v části Enfield, většinu svého dětství však prožil v Newcastlu. Několik let působil jako amatérský herec v divadle The People's Theatre. Zajímavostí zůstává to, že se téměř rok živil jako učitel na střední škole, profese se však vzdal právě kvůli herectví. Po ukončení své učitelské kariéry se vydal studovat na univerzitu do Werwicku, kde později získal bakalářský titul v oboru drama a anglický jazyk společně s pedagogickou kvalifikací. Před svým odjezdem do Londýna, kde se chtěl prosadit již jako vystudovaný herec, si opět vyzkoušel profesi učitelskou, když další rok pracoval jako učitel v Coventry.

Jeho televizní a filmová tvorba je rozsáhlá, jasně však vede ta televizní. První výraznější roli zaznamenal na přelomu milénia, když byl obsazen do čtyřdílné minisérie A Dinner of Herbs. Poté přišly menší televizní role například v Broken News, After You've Gone, Pán času, Kancl či Vraždy v Midsomeru. Za velký zlom v jeho kariéře můžeme považovat minisérii Ďáblova pouta, kde získal hlavní roli Johna Lilburneho. Po tomto výkonu se začal mnohem více prosazovat nejen v televizi, ale také ve světě filmu. Následovalo několik větších rolí v seriálech Ideal, Case Histories či Špion. V roce 2015 zazářil v seriálu Humans, kde měl hlavní roli Joea. Největší uznání však získal za seriál Mr. Selfridge, kde již čtvrtou sezónu famózně ztvárňuje postavu pana Grova a patří ke stálému obsazení seriálu. Pro fanoušky tohoto seriálu je čtvrtá série bohužel tou poslední. A nesmíme zapomenout ani na jeho nové filmové projekty – po menších rolích ve filmech Kód Enigmy a Everest se můžeme těšit na větší role ve filmech Residue či Hippie Hippie Shake.

Tom má dvě děti z prvního manželství s Kerry Bradley. Pár se vzal v roce 2004. V roce 2010 se seznámil během příprav hry Earthquakes in London v Národním divadle s herečkou Jessicou Raine, s kterou od tohoto roku žije. S Kerry Bradley se rozvedl v červenci roku 2015 a 1. září 2015 si vzal svou stávající partnerku Jessicu.


21.5.1968
Enfield, Londýn, England, Velká Británie
Tom Goodman-Hill csfd

HomeboundRebekaThe War BelowWhere Hands TouchThe RizenThe Truth CommissionerEverestResidueDown DogKód EnigmyTřináctý příběh7livesHolka s prknemMojžíš JonesZlomový rok 39ClaySmutky slečny AustenovéĎáblova poutaFear of FannyPerfect Day: The MillenniumFestivalGideon's DaughterHarry Potter a Ohnivý pohárKenneth Tynan: In Praise of HardcoreO mé rodině a jiné zvířeněFat SlagsStrašidélko PlísňákLiga výjimečnýchSundayZačalo to v kuchyniCharlotte GrayZtracený světLáska a válkaSoulmatesTichý svědekV čísle 9CheatHumansPan SelfridgeThe Nightmare Worlds of H.G. WellsThe Secret Agent


Aktualizace osobnostního profilu Tom Goodman-Hill: 19.11. 2023 14:47