Dan Castellaneta 66 let


Dan Castellaneta se narodil 29. října 1957 v Chicagu. Vystudoval vysokou školu Oak Park and River Forest High School a také univerzitu v Severním Illionis. Na vysoké byl velmi platným hráčem tamního basketballového týmu. Asistent trenéra o něm později prohlásil: "Jo, Dan byl velmi legrační, ale jeho chybou bylo, že měl moc rád holky."

Dan Castellaneta se neproslavil žádným filmem nýbrž skvělým dabingem Homera Simpsona v seriálu The Simpsons. V tomto seriálu však nadaboval i řadu dalších postav, např. dědu Simpsona Barnieho Gambla, Krustyho klauna nebo majora Quimbyho. Za práci na seriálu dostal třikrát cenu Emmy.


29.10.1957
Chicago, Illinois, USA
Dan Castellaneta csfd

Shelter in SolitudeThe Long IsolationArnoldovy patálie v džungliFantastická čtyřkaThe Unauthorized Beverly Hills, 90210 StoryThe Unauthorized Melrose Place StoryContinuing FredSuper 8Scratching the SurfaceRelative StrangerImigrantiRemembering PhilSuprhrdinaChasing RobertSimpsonovi ve filmuZapomenutá kletbaI Want Someone to Eat Cheese withJá-tě-vidím.comScooby-Doo a pirátiŠtěstí na dosahJasmíniny kouzelné příběhy: cesta princeznyPříběh Charlieho andílkůArnoldovy patálieButtlemanPetr Pan: Návrat do Země NezeměLaughter on the 23rd FloorPřestávka: Škola mimo provozJosef - Král snůLumpíci v PařížiOlive, the Other ReindeerVyrovnání účtůAladdin's Arabian Adventures: Creatures of InventionAladdin's Arabian Adventures: Fearless FriendsAladdin's Arabian Adventures: Magic MakersAladdin's Arabian Adventures: Team GenieMůj obrRhapsody in BloomPlump FictionCharlie 2: Všichni pejskové přijdou do nebeSpace JamComputer Wore Tennis Shoes, TheZapomeň na PařížAladin - Jafarův návratMilostná aféraNebezpečný klientSuper Mario Bros.Tracey Takes on New YorkLady Against the OddsNeříkejte mamince, že pečovatelka zemřelaMakléřiThe Best of the Tracey Ullman ShowK-9, můj přítel se studeným čumákemVálka RoseovýchVůbec nic společnéhoSimpsonoviAll Rise


Aktualizace osobnostního profilu Dan Castellaneta: 30.10. 2023 20:55