František Ringo Čech 80 let


František Ringo Čech, původním jménem František Čech je kontroverzní český bubeník, zpěvák, textař, herec, politik, publicista, scénárista, divadelník, naivní malíř a spisovatel. František Ringo Čech se narodil 9. července 1943 v Praze. Matka byla Češka a otec pocházel z Vídně.

V roce 1985 přestává být hudba jeho hlavní profesí a zakládá Čechovo Prozatímní divadlo, kde je protagonistou a ředitelem. V průběhu deseti let měl dva vlastní televizní pořady: ZPÍVÁ A HOVOŘÍ F. R. Č. a shakespearovskou trilogii TŘIKRÁT S WILDOU, společně s Petrem Novotným. S ním napsal scénáře k filmům PŘÁTELÉ BERMUDSKÉHO TROJÚHELNÍKU a s režisérem Smyczkem SEDM HLADOVÝCH.

V roce 1991 vstupuje na politickou scénu, ale parlamentní volby prohrál. V roce 1994 se za ČSSD stává členem Zastupitelstva hlavního města Prahy. V roce 1995 je jmenován ředitelem Divadla v Dlouhé. V roce 1996 opět vyhrává pražské primárky za ČSSD a stává se poslancem Parlamentu ČR. Dále se mu už tak na politické scéně nedaří a když prohrává senátní volby tak se stahuje z politické scény.


9.7.1943
Praha, Protektorát Čechy a Morava
František Ringo Čech csfd

Co Čech, to politik!Největší flám s Jiřinou BohdalovouON AIRTalk show Jiřího OvčáčkaX TalkBarrandovský Silvestr 2018Podtrženo sečtenoTenký led Dany MorávkovéXaver LiveBarrandovský Silvestr 2017INSTINKTY Jaromíra SoukupaBarrandovský Silvestr 2016RozstřelTakhle si tu žijemeRingo FamilyČeský slavík Mattoni 2015DVTVKonfrontace Petra FischeraTGM: Talkshow Geni a Míši60 pečetíKdopak by se Čecha bálMáme rádi ČeskoNejlepší scénkaSejdeme se na CibulceTelevizní legendyČesko vaří s Pohlreichem ŽIVĚTýTý 2011Večer plný hvězdZrcadlo tvého životaČeská 30Pokondr liveSouboj seriálů... vy rozhodnete!7 divů ČeskaAutoškola národaLetímeTajomstvo mojej kuchyneZázraky přírodyMr. GSMáte slovoČtenářský deník168 hodinSilvestr 2005VšechnopártyBalírnaKam zmizel ten starý songReportéři ČTSilvestr 2004Silvestrovský božský výběrVolejte NovuBárymetrDobrotyTyjátrBeneficePrvní pomocTele TeleVěštírnaBanánové rybičkySilvestr 99SkopičinyZlatá mříž


Aktualizace osobnostního profilu František Ringo Čech: 20.11. 2023 00:58