Christopher Heyerdahl 60 let


Zdá-li se vám příjmení herce Christophera Heyerdahla povědomé, vybavuje se vám jistě slavný dobrodruh a cestovatel na lodi Ra - Thor Heyerdahl. Tento slavný muž byl Christopherovým příbuzným - bratrancem jeho otce (s norským původem). Christopherova matka pocházela ze Skotska. Herec se narodil v horách Britské Kolumbie - je tedy od narození Kanaďanem. Kromě angličtiny a francouzštiny plynně ovládá i otcovu norštinu. Mezi svými kolegy je nadměrně vysoký - se svými 193 centimetry má jistou výhodu v získávání méně obvyklých rolí.

Na konci devadesátých let se objevil v několika filmech (většinou odbornou i diváckou kritikou špatně hodnocených). Mimo jiné sem patří HIGHLANDER 3 nebo POHYBLIVÝ TERČ. Mimoto však přišly také některé role většího charakteru – např. v dramatu PŘÍZRAKY DICKENSOVA DĚTSTVÍ. Rozkvět jeho kariéry ale přišel až po přelomu století, kdy se začal objevovat v seriálech jako je HVĚZDNÁ BRÁNA: ATLANTIDA, kde si vystřihl hned dvojroli (vesničan Gamling a wraith Todd). Pod tučnou vrstvou různobarevného make-upu se jako Todd ukázal v mnoha epizodách.

V letech 2005–2009 se začaly objevovat pozitivní kritiky a mnohaletá práce Christophera Heyerdahla začala být odměňována také nominacemi na ceny různého charakteru, některé ceny i získal (např. v roce 2006 získal cenu LEO za nejlepší herecký výkon za roli v seriálu THE COLLECTOR). Nyní se již čtvrtým rokem spolu s produkčním týmem Amandy Tappingové (známé příznivcům seriálu Hvězdná brána) Petera DeLuise a Martina Wooda aktivně podílí na natáčení seriálu SVATYNĚ. Kromě toho hraje v epizodních rolích různých (většinou však sci-fi, fantasy či hororových) seriálů (SMALLVILLE, CAPRICA, SUPERNATURAL, PSYCH,…) Ve světě filmu si ho již všimli fanoušci Twillight ságy v jedné z vedlejších rolí.


18.9.1963
British Columbia, Kanada
Christopher Heyerdahl csfd

Queen of BonesThe Boy in the WoodsCorner OfficePsych 2: Lassie Come HomeAdopt a HighwayTogoSicario 2: SoldadoStockholmský syndromPee-wee's Big HolidayEadweardHoneyglueVoláníTwilight sága: Rozbřesk - 2. částCadavresTwilight sága: Nový měsícVlna zabijákKamatakiBlade: TrinityHvězdná brána: Atlantida - VynořeníPoslední loupežMatthew Blackheart: Monster SmasherNepříjemná dohraMrtvá zónaSama v temnotěZákon praseteHodina duchůNorimberkPress RunVarianova válkaBabelFish out of WaterRequiem for MurderOut of Mind: The Stories of H.P. LovecraftPřízraky Dickensova dětstvíDobrodružství Malého IndiánaHabitat - Znovuzrození rájeHemoglobinTop SecretUtrpeníEikó no kjókiKojotPohyblivý terčPříběhy hrůzyHighlander 3ZabijáciMonarch: Odkaz monsterThe Last of UsPeacemakerVe jménu nebes


Aktualizace osobnostního profilu Christopher Heyerdahl: 10.3. 2024 19:31