Chris Howland (1928 - 2013)


Herec, zpěvák a televizní a rozhlasový moderátor Chris Howland (celým jménem John Christopher Howland) se narodil 30. 7. 1928 v Londýně do rodiny redaktora BBC. Dětství strávil v jižní Anglii a vyučil se včelařem. V roce 1948 nastoupil jako hlasatel do rádia British Forces Broadcasting Service (BFBS) a brzy dosáhl značné popularity v řadách mladých posluchačů. V téže době se naučil plynně německy, a roku 1952 začal pracovat pro německý rozhlas. V Hamburku moderoval pro rádiovou stanici Nordwestdeutscher Rundfunk (NWDR) pořad „Rhythmus der Welt“, v němž informoval posluchače o novinkách na mezinárodní hudební scéně. Jeho přičiněním získala britská hudba dominantní postavení v repertoáru německých rádií.

Ve filmu Chris Howland debutoval roku 1954 snímkem BALL DER NATIONEN, a od té doby točil průměrně dva filmy ročně. Do povědomí diváků i mimo Německo se zapsal především jako představitel menších komických rolí ve zpracováních románů Karla Maye. Ve filmu VINNETOU ztvárnil reportéra Tuff-Tuffa, v orientální sérii hrál stoického sluhu lorda Lindsaye, Archieho.

Roku 1970 se Chris Howland na čas přesunul na Mallorku, aby se staral o svůj hotel Villa Colombus a podílel se tam na výstavbě prvního německého rozhlasového vysílače. Od roku 1975 působí opět v Německu, opět jako moderátor rozhlasových a televizních pořadů.

Chris Howland byl dvakrát ženatý, s první manželkou Kay má syna Gerarda a dceru Sharon. Dnes žije s druhou manželkou Monikou na venkově nedaleko Kolína nad Rýnem a jeho aktivita ani v pokročilém věku nepolevuje. V posledních letech se věnuje psaní - jeho kniha „Deutschland lacht“ se stala bestsellerem; v roce 2009 vydal autobiografii nazvanou „Yes, Sir! - Aus dem Leben eines englischen Gastarbeiters“.


30.7.1928
Londýn, England, Velká Británie
29.11.2013
Rösrathe, Nordrhein-Westfalen, Německo
Chris Howland csfd

Neues vom WixxerFraulein - Ein deutsches MelodramWer spinnt denn da, Herr Doktor?Hollywood, ich kommeNoch 'ne OperHilfe, meine Mädchen sind weg!Bésame monstruoRote Lippen, Sadisterotica1000 dollari sul neroAgent 505 - Todesfalle BeirutPoklad InkůDivokým KurdistánemHalløj i himmelsengenV říši Stříbrného lvaDie Diamantenhölle am MekongFanny HillFrühstück mit dem TodSfida viene da Bangkok, LaUnsere tollen Tanten in der SüdseeŽutDer Henker von LondonDer schwarze Panther von RatanaDie weiße SpinneVinnetouZwei blaue VergissmeinnichtDie Post geht abAm Sonntag will mein Süsser mit mir segeln gehnDas Geheimnis der schwazen KofferSchlagerparade 1961Das hab ich in Paris gelerntGauner-SerenadeDas blaue Meer und DuTausend Sterne leuchtenFrauen sind für die Liebe daJamboreeWitwer mit 5 TöchternKüß mich noch einmalVerlobung am WolfgangseeDer Major und die StiereDie letzte Nacht der TitanicBall der NationenRushDie ProSieben MärchenstundeInspektor BalkoHotel ParadiesTotal NormalLoď snůBon soir, Kathrin!Das GlücksmädelIm Tal des TodesWir machen Musik - Eine kleine HarmonielehreWiedersehen macht Freude - Axel Bulthaupt präsentiert Perlen der MDR-UnterhaltungEin roter Teppich für...Die Karl Dall-ShowVolle KanneJux & Dallerei


Aktualizace osobnostního profilu Chris Howland: 30.10. 2023 14:25