Masaki Suda 31 let


Narodil se 21. února 1993 jako Sugó Taišó v prefektuře Ósaka. Jeho debut proběhl v rámci frančízy Kamen Rider, konkrétně Kamen Rider W v roce 2009, kde ztvárnil hlavní roli Philipa a kde se seznámil s hercem Kirijamou Rennem, se kterým se stali dobrými přáteli. V návaznosti na sérii poté vznikly tři film. Následujícího roku hrál vedlejší role ve dvou seriálech Hammer session! a Džúi Dolittle (v hlavních rolích zde vystupovali Oguri Šun, Inoue Mao a Narimija Naoki).

Následující rok sice žádnou hlavní roli v televizní tvorbě nedostal (jen pár vedlejších, namátkou třeba v Rich man, poor woman nebo v Summer Rescue), ale zato ve filmu Ósama to boku si zahrál chlapce Moria, který se po dvanácti letech probudil z kóma. Ačkoliv je mu 18 let, stále má myšlení šestiletého. V této roli Masaki podle kritiky zazářil.

V seriálové tvorbě z roku 2013 opět nezazářil v hlavní roli, zato ve vedlejší v seriálu 35sai no kókósei ano. Zde hrál středoškoláka, který tvrdě šikanuje druhé. Dále účinkoval v seriálu Nakuna, Hara-čan. Co mu ovšem vyneslo chválu kritiky, byl jeho výkon ve filmu Tomogui natočeném na motivy románu od Šinji Tanaky, který za něj vyhrál Akutagawovu cenu. Zde hraje 17letého Tómu, který žije v neúplné rodině. Jeho otec je sadista a celým filmem Tómu provází strach, že tuto vlastnost po otci zdědil. Dále si zahrál středoškoláka, který neví jak na holky, v odpočinkovém filmu Danši kókósei no ničidžó (již jen název je velmi výmluvný – Všední dni středoškoláků). Objevil se také ve vedlejší roli Hidamari no kanodžo (v hlavních rolích Macumoto Džun a Ueno Džúri).

V roce 2014 zazářil ve vedlejší roli Akumy v seriálu Šinigami-kun, za kterou dostal cenu japonské filmové Akademie nejlepší herec ve vedlejší roli. Objevil se také ve filmech Soko nomi nite hikari kagajaku, Čokorietta a Kuragehime, kde hraje mladíka, který se převléká za ženu.


21.2.1993
Ósaka, Japonsko
Masaki Suda csfd

Chlapec a volavkaGinga tecudó no čičiMystery to iu nakareHjakkaCharacterCubeHanataba mitai na koi o šitaIt's a Flickering LifeAsada-keTapestry3-nen A-gumi: Ima kara mina-san no, socugjó desuArchimedes no TaisenTaró no bakaGintama 2: Okite hajaburu tame ni koso aruIkiteru dake de, aiTonari no Kaibucu-kunDžimi ni sugoi! DXGintamaHibanaKiseki: Ano hi no sobitoTeiiči no kuniUčiage hanabi, šita kara miru ka? Joko kara miru ka?Á, Kója: KóhenÁ, Kója: ZenpenAnsacu kjóšicu: socugjó-henDestruction BabiesDesu noto Light up the NEW worldNanimonoNidžú seikacuOboreru KnifeSeto'ucumiTamio spin offAkegarasuAnsacu kjóšicuHatači to ippikiHošigaoka WonderlandPiece of CakePink and GrayJamikin Ušidžima-kun 2KuragehimeSoko nomi nite hikari kagajakuČokoriettaDanši kókósei no ničidžóHidamari no kanodžoTomoguiYOU: Jamabiko ongaku dókókaiKirin no cubasa: Gekidžóban šinzanmonoŌsama to bokuKamen Rider X Kamen Rider: Fourze & Ózu Movie taisen Mega MAxKókó debjúOOO, Den-O, All Riders: Let's Go Kamen RidersKamen Raida x Kamen Raida: Ozu & Daburu feat. Sukaru Movie Taisen CoreKamen Raidā × Kamen Raidā: Daburu ando Dikeido Mūbī Taisen NisenjūKamen raidâ W: Forever A to Z Unmei no gaia memoriGekidžóban kamen raidá dekeido: óru raidá tai daišokkáJapanese StyleKamakuradono no 13-nin


Aktualizace osobnostního profilu Masaki Suda: 1.11. 2023 02:53