Christopher Pettiet (1976 - 2000)


Na začátku 90. let patřil k nastupující mladé herecké generaci spolu s Tobey Maquirem a Leonardo DiCapriem s nimiž ho pojilo i velké přátelství.

Za hodně úspěšný se dá považovat jeho start na poli filmovém. Ve stejném roce si zahraje sourozence Christiny Applegate Zacha v úspěšné komedii NEŘÍKEJTE MAMINCE, ŽE PEČOVATELKA ZEMŘELA a mihne se v akčním krimi hitu BOD ZLOMU, kde prodává surfařské prkno Keanu Reevesovi. Ve skutečnosti bylo surfování jeho velkým koníčkem a sám vlastnil sedm prken, to aby mohl mít na každý den v týdnu jiné. V roce 1993 hraje hlavní roli v dramatu SBOHEM, PTÁČKU!, který byl spíše zklamáním. Očekávaná popularita se nedostavila a objevuje se pouze v menších rolích, jako třeba v romantickém filmu HRY LÁSKY s Dennisem Hopperem nebo v teenage dramatu OCHRÁNCE s Winonou Ryder. V té době se už znatelně prohlubuje jeho závislost na omamných látkách, kterou si ovšem nepřipouštěl.

Předčasně umírá v pouhých 24 letech na nechtěné předávkování a jeho popel byl rozprášen na moři v Santa Monice. Na počest jeho památky byl zřízen stipendijní fond, který pomáhá mladým začínajícím hercům.


12.2.1976
Dallas, Texas, USA
12.4.2000
Los Angeles, California, USA
Christopher Pettiet csfd

Proti zákonuHry láskyOchránceHorses and ChampionsRelentless IV - VykoupeníSbohem, ptáčku!Nebezpečný ostrovSandmanBod zlomuFatal ExposureNeříkejte mamince, že pečovatelka zemřelaAn Enemy of the PeopleThe Dreamer of OzSoudkyně AmyUndressedNemocnice Chicago HopePicket FencesStrážce mořePobřežní hlídkaStar Trek: Nová generaceMladí jezdciEmpty NestPrávo v Los Angeles


Aktualizace osobnostního profilu Christopher Pettiet: 26.3. 2024 19:19