Sarah Lancashire 59 let


Sarah-Jane Abigail Lancashire je anglická divadelní, filmová a televizní herečka. Narodila se ve městě Oldham, které leží v severozápadní Anglii nedaleko Manchesteru. Vyrůstala společně se svými třemi bratry v rodině známého televizního scenáristy Geoffreyho Lancashirea a jeho manželky Hildy Lancashierové, která mu dělala osobní asistentku. Když dokončila školu Oldham Hulme Grammar School ve svém rodném městě, začala trpět klinickou depresí, se kterou se potýká dodnes.

Do povědomí diváků se dostala díky roli Raquel Wolstenhulmové v televizním dramatickém seriálu Coronation Street, na kterém pracoval také její otec. V tomto seriálu vydržela až do roku 1996. Po skončení jejího účinkování v tomto seriálu se dostala na celých čtrnáct měsíců do těžké deprese, ale i přesto chodila do práce. Příležitostně si také vydělávala jako modelka a také vyučovala hereckému umění na Salford University v Manchesteru.

Jelikož byla velice žádaná, tak si ji vysílací společnost ITV v roce 2000 zajistila na další dva roky tím, že s ní podepsala smlouvu za rekordních 1,3 milonu liber a tím se stala nejlépe placenou televizní herečkou v historii britské televize. Natočila velké množství seriálů a filmů. Z těch nejznámějších připomeňme kriminální seriál Šťastné údolí, v němž si zahrála postavu policejní seržantky Catherine Catwoodové a také dramatický seriál Katastrofa, kde si zahrála postavu kadeřnice Polly.

Sarah se narodila ve znamení Vah. Její výška je 170 centimetrů. Mezi své koníčky zařadila také hraní a zpěv. Její oblíbenou destinací je Londýn a oblíbenými barvami jsou černá a modrá. V roce 2017 obdržela Řád britského impéria za přínos a zásluhy britskému dramatickému umění.


4.10.1964
Oldham, Lancashire, England, Velká Británie
Sarah Lancashire csfd

Všichni mluví o JamiemYesterdayBačkorová četaGarderobiérEmily Brontëová: Bouřlivé výšinyAnd When Did You Last See Your Father?Sex, the City and MeAngel CakeCherishedSons and LoversPláčPorazit JežíšeGentlemanské manýryKonečně domaBoj s vlkemMy Fragile HeartWomen of Coronation StreetJuliaŠťastné údolíAlan Bennett's Talking HeadsLast Tango in HalifaxKatastrofaMatkaOtecSynKiriŠkola řvaní


Aktualizace osobnostního profilu Sarah Lancashire: 30.10. 2023 14:48