Robert Stack (1919 - 2003)


Robert Langford Stack Modini,  americký herec Robert Stack se narodil v Los Angeles 13.1.1919. Bob měl velmi zajímavé, a řekla bych i pohnuté dětství. Když mu byl rok, rodiče se pohádali, rozvedli se a zatím co si otec vyžádal staršího bratra Jamese, Roberta si odvezla matka do Evropy, kde žili střídavě ve Francii a Itálii. Bob tedy zvládal velmi dobře oba jazyky, zatím co svou mateřštinu angličtinu se musel po návratu do Kalifornie učit. K velké radosti obou bratrů se za rok po návratu do USA konala druhá svatba obou rodičů - Elizabeth a Jamese. Ti po několikaletém odloučení zjistili, že je společně váže nejen láska k dětem, ale i společné a hluboké city.

Stack hrál nejen v romantických a hudebních komediích, ale hrál ve westernech a nebo válečných filmech. Jeho kamarádem z tohoto období byl John Wayne, který jej jako producent přizval k natáčení Bullfighter and the Lady - Toreador a dáma v roce 1951 a celý film se natáčel v Mexiku. Nejvíce vzpomínal právě na natáčení tohoto filmu, kde prý zažil mnoho legrace a získal tak nejen kupu přátel, ale i další zkušenosti. Druhý film co do obtížnosti řadil Bob snímek z roku 1952 s názvem Bwana Devil ( historicky první 3D film). Tento film byl natočen podle skutečné události. O životě lvů, útocích na lidi, i lidožroutské tendence a lov zvěře. Účinky filmu byly při premiéře nepopsatelné - někteří neinformovaní lidé utíkali, nebo omdlévali strachem - film mimoto překvapil obrovskou návštěvností a diváci si žádali natáčení dalších 3D filmů - psal se, jak jsem zmínila rok 1952.

Robert byl ještě v roce 1955 „starý mládenec" bylo mu 36 let a během natáčení se poznal s herečkou Rosemarie Bowe, se kterou ho seznámil jeho agent Bill Shiffin. O dva roky později už byli manželé, a nejen že bylo jejich manželství šťastné a jak Bob říkal skvělé, ale narodily se jim dvě později úspěšné děti Elizabeth a Charlie.

Robert Stack byl nominován za roli Kyla Handleye na Oscara za Written on the Wind - Psáno větrem v roce 1956. Mimo hraní se stal také producentem a autorem scénáře a námětů na TV show. Po nedorozumění s 20th-Century Fox a odchodem od společnosti se od roku 1959 stal televizním hercem a objevil se ve více jak 118 filmech a mnoha TV epizodách. I v tomto údobí byl pověstný jako noblesní, elegantní a vysoce přesvědčivý herec. Hrál ve Falcon Crest, Advokát Perry Mason, Murder, She Wrote, The Love Boat..... Byl pozván do Itálie, hrál i ve Francii a Německu. Naposledy se objevil v roce 2001 v TV seriálu King of the Hill v roli Reynolda Penelanda a Butt-Ugly Martians v roli Stoata Muldoona.


13.1.1919
Los Angeles, California, USA
14.5.2003
Beverly Hills, California, USA
Robert Stack csfd

Killer BudPřestávka: Škola mimo provozH.U.D.Hercules: Zero to HeroJak přichází láskaTop SpeedÚspěšný MumfordPivní bratřiBeavis a Butt-head dobývají AmerikuThe Return of Eliot NessJoe kontra sopkaPrázdniny v San DieguCaddyshack IIPlain ClothesPerry Mason: Případ zlovolného duchaTransformers: The MovieVelké problémyMidas ValleySedm neohrožených1941Magic of David Copperfield II, TheUndercover with the KKKUn second souffleMost WantedAdventures of the QueenHonorable Sam Houston, TheMurder on Flight 502Strange and Deadly Occurrence, TheStoria di una donnaLauraLes corrompusSail to GlorySlunce rošťákůHoří v Paříži?Memorandum for a SpyThe CaretakersAlcatraz ExpressThe Last VoyageZangarova zbraňEl capitán JonesThe Gift of LoveThe Tarnished AngelsGreat Day in the MorningPsané ve větruBambusový důmGood Morning, Miss DoveRozbouřené nebeThe Iron GloveConquest of CochiseMírová smlouvaSabre JetBwana DevilMy Outlaw BrotherToreador a dámaMr. MusicA Date with JudyFighter SquadronMiss Tatlock's MillionsBýt či nebýt


Aktualizace osobnostního profilu Robert Stack: 3.3. 2024 04:42