Markéta Fišerová 64 let


Kariéra dnes již bývalé herečky Markéty Fišerové byla krátká, ale v první polovině osmdesátých let patřila k nejznámějším tvářím filmu i televize. Narodila se v Kladně a od dětství jevila pohybové a pěvecké nadání, žádnému uměleckému oboru se ale původně věnovat nechtěla. Na hudebně-dramatické oddělení Státní konzervatoře nastoupila na přání rodiny a studium herectví dokončila v roce 1981.

V průběhu osmdesátých let zviditelnilo Markétu Fišerovou především účinkování v televizi, velké role sympatických dívek jí přinesly seriály TŘETÍ PATRO (1983) a MY VŠICHNI ŠKOLOU POVINNÍ (1984), hlavní roli hrála ve dvou na sebe navazujících televizních filmech NEVĚSTA (1985) a TCHÝNĚ (1986), kromě toho se často objevovala v pohádkách. Před filmovou kamerou stála naposledy v rámci snímku KRAJINA S NÁBYTKEM (1986).

Počátkem roku 1986 postihlo Markétu Fišerovou vážné onemocnění mozku a následné upoutání na invalidní vozík ukončilo její slibnou hereckou kariéru. Od té doby žije v soukromí, ale po boku manžela Marka Ebena se občas objevuje na společenských akcích. Jejich manželství se jako příkladný partnerský vztah dostává i do zájmu bulvárních médií – na rozdíl od mnoha jiných v kladném slova smyslu.


19.2.1960
Kladno, Československo
Markéta Fišerová csfd

Krajina s nábytkemO štěstí a kráseVeselé Vánoce přejí chobotniceŠtěstí má jméno JonášCucarachaO chamtivém strašidlePozvánka psaná antikvouPrincezny nejsou vždycky na vdáváníPusu, pusu, pusu!TchyněTvář za oknemStanPod nohama nebeCesta do vrabčího hnízdaObyčejná historiePoslední vlakHodina životaKocourek ModroočkoMonstrum z galaxie ArkanaTemné slunceÚtěky domůJako listy jednoho stromuSmrt stopařekSpodinaŘeknem si to příští létoSmrt mouchyChobotnice z II. patraOstrov jistotyTřetí patroMy všichni školou povinníBakalářiZpívánkyŠest ran do kloboukuDenkste!?


Aktualizace osobnostního profilu Markéta Fišerová: 1.11. 2023 14:40