Russell Wong 61 let


Newyorský rodák Russell Girard Wong přišel na svět jako šesté ze sedmi dětí čínského restauratéra a holandské umělkyně. Po rozvodu rodičů žil s matkou v Kalifornii. Od dětství se pilně věnoval tanci, fotografování a studiu bojových umění. Mistrně si osvojil karate, taekwondo a kung-fu.

Od té doby nemá o nabídky na natáčení nouzi. Velkou příležitostí pro něj byla titulní úloha čínského politického aktivisty v televizní sérii ZTRACENÝ SYN. S Jetem Li si zahrál v akčním thrilleru ROMEO MUSÍ ZEMŘÍT. Další významnou roli opičího krále ztělesnil v koprodukčním snímku natočeném podle klasického čínského románu OPIČÍ KRÁL. Jako parťák Stevena Seagala se objevil v akčním videofilmu BESTIE. A ve vedlejší roli jsme ho mohli vidět ve třetím díle fantasy blockbusteru MUMIE: HROB DRAČÍHO CÍSAŘE.

Russell Wong, jako málokterý z jeho kolegů, ztělesňuje kombinaci hereckého talentu a fyzické zdatnosti. V akčních a nebezpečných scénách se nenechává zastoupit kaskadérem. V roce 1995 byl zvolen časopisem People mezi 50 nejkrásnějších lidí na světě. Russell je ženatý a má jednu dceru. Herectví se věnují i jeho dva bratři Michael a Declan.


1.3.1963
Troy, New York, USA
Russell Wong csfd

Velký červený pes CliffordPlán útěku 3Wu wen xi dongThe Jade PendantNejlepší zabijákZheng fa tai ping yangUnspoken: Diary of an AssassinLight from the DarkroomHafen der DüfteWhat Women WantXue hua mi shanAi chu seDim Sum FuneralMumie: Hrob Dračího císařeUndoingČestInside OutKlíč k vražděBestieOpičí králRukojmíNebezpečný kódRomeo musí zemřítProroctvíZhong jin shuZtracený synZtracený syn 2Ztracený syn 3Ztracený syn 4Klub šťastných ženXia ri qing renŘíše drogChina Cry: A True StoryBílá ČínaNalijme si čistého čajePTT jednotka: Operace Python WolfHarry's Hong KongPorky's MeatballsČínská dívkaTai-PanMusical SingerBratři SunoviWestworldSupergirlLuciferSmrtonosná zbraňNámořní vyšetřovací služba: New OrleansHavaj 5-0NikitaVražedná čísla


Aktualizace osobnostního profilu Russell Wong: 11.3. 2024 13:03