Veronika Freimanová 68 let


Veronika Freimanová se narodila v roce 1955. Jako dítě navštěvovala hodiny baletu, hrála ve filmu a TV (Studio Kamarád). Při studiu Státní konzervatoře již hostovala v Činoherním klubu, kde později byla v angažmá. Přes dětské role a role princezen - O CHUDÉM KRÁLOVSTVÍČKU, PTÁK OHNIVÁK - se do širšího podvědomí zapsala rolí učitelky Hanky ve filmu SNĚŽENKY A MACHŘI. V dalších letech se objevila v několika inscenacích, seriálech a filmech. Vyzkoušela i roli moderátorky, a to především zábavních a kulturních pořadů.

Veroniku můžete spatřit na divadelních prknech, na plátnech kin a televizních obrazovkách, mimo pracovní činost se stala patronkou Linky proti rakovině prsou kosmetické značky Avon a je patronkou občanského sdružení Luka, jehož cílem je plnohodnotné včlenění handicapovaných do společnosti.


24.9.1955
Praha, Československo
Veronika Freimanová csfd

Princezna zakletá v čase 2Ženy a životPrincezna zakletá v časePrincezna a půl královstvíMetanolMůj strýček ArchimedesKorunní princLovci a obětiNepravděpodobná romanceStín smrtihlavaMezi nimiHrobníkO království z nudlí a štěstí bez konceSněženky a machři po 25 letech100 + 1 princeznaO Šípkové RůženceRafťáciŠťastní sebevraziSnowboarďáciKobova garážProbuzená skálaStín vinyIdeální manželO víle ArnoštceGambitKoljaHolčičky na život a na smrtBáječný víkendPatnácté létoKrvavý románKryštof a KristinaDva z násGudrunOsvětová přednáška v Suché VrbiciTvář za sklemLorna a TedNepoužitelný MaxSvědkyněZálety koňského handlířeŽebrácká operaPofoukej mi jahodyBludištěDivoká srdceFubuŠanceBludiště cestNefňukej, veverko!Ten zázračný dotek láskyVeverka a kouzelná mušleVnitřní zrakDomácí lékařHříšný VáclavMůj obchod se psyZločin v galérii GruyèreO Rozárce a zakletém králiO chamtivém strašidlePutování za měsíční nitkouSpící princVozová hradbaZávazek


Aktualizace osobnostního profilu Veronika Freimanová: 5.11. 2023 04:54