Alicia von Rittberg 30 let


Německá herečka Alicia Gräfin von Rittberg se narodila 10. prosince 1993 v hlavním městě Bavorska, v Mnichově. Tato 165 centimetrů vysoká blondýnka s modrozelenýma očima umí kromě němčiny i anglicky a italsky. Ve volném čase hraje na piáno a nebo se věnuje tanci (balet, hip hop, jazzové a moderní tance) či sportu (lyžování, snowboarding, tenis).

Nejvíce se ale do povědomí diváků mimo Německo zapsala díky hvězdně obsazenému válečnému filmu ŽELEZNÁ SRDCE (Fury) z roku 2014, kde se přestavila jako německá dívka Emma, která se zamilovala do hlavního hrdiny. Dále se objevila ve filmech DIE HEBAMME, DIE UNTERWEGS MIT ELSA nebo v komedii DAS ROMEO-PRINZIP. V britsko-francouzském thrilleru OUR KIND OF TRAITOR si zahrála po boku Ewana McGregora. Roli Lotte Seiler si zopakovala v roce 2016 ve filmu HEBAMME 2. V roce 2017 by se měla představit v hlavní roli německého seriálu CHARITE a také v seriálu GENIUS, který je inspirován životem Alberta Einsteina, jehož ztvární Geoffrey Rush.

V roce 2013 získala hned dvě ocenění za film Und alle haben geswiegen, a to "Bayrischer Fernsehpreis, Beste Nachwuchsschauspielerin" (Cenu bavorské TV pro nejlepší mladou herečku) a "Preis der Saarland Film Gmbh" (Cenu Sárského filmu GmbH). O rok později byla oceněna "Neue-Gesichter-Preis, Beste Nachwuchsschauspielerin" (Cenou nových tváří pro nejlepší mladou herečku) za film Die Hebamme.


10.12.1993
München (Stadt), Bayern, Německo
Alicia von Rittberg csfd

Uteč!Hnutí odporuJeden den napořádLotte am BauhausRate Your DateBalónBezbožníDie Hebamme 2Zrádce mezi námiDas Romeo-PrinzipDie HebammeDie reichen Leichen. Ein StarnbergkrimiUnterwegs mit ElsaŽelezná srdceAlles für meine TochterBarbaraDie Verführerin Adele SpitzederUnd alle haben geschwiegenEine ganz heiße NummerHindenburgTajemství velrybMeine wunderbare Familie - Alle unter einem DachMeine wunderbare Familie - HochzeitsvorbereitungenMeine wunderbare Familie in Costa RicaRomyDie Sache mit dem GlückMeine wunderbare Familie - Die zweite ChanceMeine wunderbare Familie - Einmal Ostsee und zurückDie LawineBecoming ElizabethCharitéGéniusMeine wunderbare FamilieStarejAbendshow


Aktualizace osobnostního profilu Alicia von Rittberg: 18.11. 2023 09:19