Mae Busch (1891 - 1946)


Narodila se jako Annie May Busch v australském Melbourne. Oba její rodiče se věnovali divadlu. Když jí bylo devět let, rodina se přestěhovala do USA, a jejím domovem se až do 21 let stal klášter v New Jersey. V roce 1912 se pak s rodiči přestěhovala do New Yorku, kde začala zkoušet štěstí jako herečka. Ještě v témže roce se objevila ve svém prvním filmu THE AGITATOR. Při natáčení se seznámila a spřátelila s mladou a také ještě ne slavnou kolegyní Mabel Normand, která po natáčení zamířila do Kalifornie natáčet se společností Keystone a Mae se tam vydala s ní.

V roce 1927 si zahrála v prvním filmu se Stanem Laurelem a Oliverem Hardym, ale až v roce 1929 si poprvé zahrála roli paní Hardyové, manželky Olivera Hardyho, která ji nejvíce proslavila, v krátkometrážní komedii UNACCUSTOMED AS WE ARE. Jako paní Hardyová se ještě objevila v komediích THEIR FIRST MISTAKE (1932), JEDEME NA HONOLULU (1933), OLIVER THE EIGHT (1934) a THE BOHEMIAN GIRL (1936). Objevila se i v dalších filmech Laurela a Hardyho – i když už ne v roli paní Hardyové. Byly to například komedie THEM THAR HILLS, NA ÚTĚKU, THE LIVE GHOST (všechny z roku 1934) nebo TIT FOR TAT či ZACHRÁNCI RODINNÉHO KRBU (1935). Její herecká kariéra v Hollywoodu trvala 30 let, Mae během ní pracovala s mnoha významnými režiséry, herci a herečkami té doby.

V prosinci roku 1915 se poprvé provdala za herce Francise McDonalda, se kterým žila do roku 1922, kdy se rozvedli. V červnu 1926 se jejím druhým manželem stal John Earl Cassell. I tohle manželství ale skončilo v roce 1929 rozvodem. Potřetí a naposledy se Mae vdala v roce 1936 – jejím třetím manželem byl Thomas C. Tate. S ním žila až do dubna roku 1946, kdy po dlouhé nemoci zemřeal na zápal plic v kalifornském San Fernando Valley ve věku 54 let.


18.6.1891
Melbourne, Victoria, Austrálie
19.4.1946
Woodland Hills, California, USA
Mae Busch csfd

Ladies' ManCross My HeartModrá DahliaThe Bride Wore BootsMasquerade in MexicoThe Stork ClubHello, AnnapolisThe Mad MonsterZiegfeld GirlWomen Without NamesFangs of the WildBukanýrMarie AntoinettaNancy Drew -- DetectiveScandal StreetThe Big Broadcast of 1938Vězeňská farmaDaughter of ShanghaiLehká zábavaThe Accusing FingerThe Amazing Exploits of the Clutching HandThe Amazing Exploits of the Clutching HandThe Bohemian GirlStrandedThe Affair of SusanBelovedI Like It That WayPicture BridesThe Road to RuinBlondie JohnsonCheating BlondesDance, Girl, DanceJedeme na HonoluluLilly TurnerOut All NightSecrets of HollywoodVictims of the BeyondDoctor XHeart PunchScarlet DawnThe Man Called BackThe Purchase PriceThe Racing StrainThe Rider of Death ValleyWithout HonorWomen Won't TellZwei Ritter ohne Furcht und TadelDefenders of the LawWickedYoung DesireA Man's ManAlibiBlack ButterfliesBride of the Colorado, TheSan Francisco NightsSisters of EveVládce SaharyWhile the City SleepsBeauty Shoppers, TheHusband Hunters


Aktualizace osobnostního profilu Mae Busch: 11.11. 2023 00:44