Anna Falchi 52 let


Anna Falchi je italsko-finská modelka a herečka. Narodila se jako Anna Kristiina Palomäki 22.dubna 1972 ve finském Tampere. Je dcerou italského otce Benita a matka Kaarina Siska je Finka. Otec opustil rodinu kvůli jiné ženě v době, kdy byli Anna a její bratr Sauro teenageři. Anna má diplom z literatury z Clayton University v San Marinu.

Debutem do světa filmu byl snímek Marca Risiho NEL CONTINENTE NERO (1993), kde hraje roli Irene. Start do filmového světa byl úspěšný ve filmech Risiho či Oldoiniho. Objevuje se ve filmech ANNY 90 PARTE II (1993), jako Maria ve filmu MIRACOLO ITALIANO (1994), nebo jako Zorilla ve filmu GIOVANI E BELLI (1996). Sama přiznává, že neměla tolik trpělivosti pro další budování filmové kariéry (což jí dnes mrzí) a oslovena televizí, dala televizi přednost. Objevovala se pak střídavě občas ve filmu a hlavně v televizi, kde se stala populární italskou osobností různých televizních pořadů. Když začala svou kariéru jako produkční, bylo pro ní těžké rozhodnutí opustit i televizi. Byl to pravidelný a velice dobrý zdroj příjmů.

Dále hrála Anna například Mirabellu ve fantasy PRINCEZNA A CHUĎAS (La Principessa e il povero - 1997) nebo ve dvoudílném televizním pohádkovém filmu DRAČÍ PRSTEN (1994), kde se objevuje řada českých herců. Herecky výborně obsazená je kritikou ne příliš kladně přijatá komedie PAPARAZZI (1998). Jedním z novějších snímků je BOX OFFICE 3D, kde si zahrála s Ginou Lollobrigidou.

Mimo Itálii není Anna jako herečka příliš známá. Snad je snímek DELLAMORTE DELLAMORE (1994), který byl v USA uveden pod názvem CEMETARY MAN, byl možností „ukázat se“ v anglicky mluvícím světě. Roku 2007 se Anna účastnila taneční soutěže 'Ballando con le stelle 4', kde byl jejím tanečním partnerem Stefano Di Filippo.


22.4.1972
Tampere, Finsko
Anna Falchi csfd

Stopař: Ve jménu spravedlnostiOggi a te... domani a meRoma nudaBox Office 3DCe n'è per tuttiČerná ovceEstate al mare, Un'L'allenatore nel pallone 2PiperNessun messaggio in segreteriaOperazione RosmarinoGli occhi dell'amoreBodyguards - Guardie del corpoLa casa delle beffePaparazziLes HéritiersPrincezna a chuďasCelluloideGiovani e belliSněhová kouleC'è Kim Novak al telefonoDellamorte DellamoreDračí prstenMiracolo italianoPoslední kartaS.P.Q.R. 2000 e 1/2 anni faAnni 90 - Parte IINel continente neroIo cantoTi lascio una canzonePirátiSuper vacanze di NataleQuelli che... il calcio


Aktualizace osobnostního profilu Anna Falchi: 3.11. 2023 17:24