MC Ren 54 let


Americký raper, skladatel, hudební producent, zakladatel a majitel gramofonové společnosti, Villain Lorenzo Jerald Patterson, je znám jako bývalý člen hip hopové skupiny N.W.A., vystupujíc pod jménem MC Ren.

Oficiálně zahájil rapovou kariéru spojením svých sil s kamarádem Eazy-E v roce 1985. Po ukončení studia plánoval vstoupit do armády Spojených států, ale rychle si to rozmyslel. Jeho přezdívka MC Ren, kterou v té době začal používat, je odvozena od středních písmen jeho křestního jména (Lo ren zo). MC Ren zahájil svou kariéru jako sólový umělec, který se na začátku roku 1987 upsal s Eazym-E společnosti Ruthless Records.

Koncem roku 1987 a poté, co napsal větší polovinu Eazyho alba „Eazy-Duz-It“, se stává členem NWA a pouští do práce na slavném albu „Straight Outta Compton“, na kterém složil nejvíce textu. S rozpočtem 8 000 amerických dolarů bylo album dokončeno za čtyři týdny a vydáno v srpnu 1988. Album mělo velký úspěch i přes absenci rozhlasového vysílání, či velkých koncertních turné. FBI poslala Ruthless varovný dopis v reakci na obsah písně „Fuck da police“.

Po rozpadu NWA v roce 1991 zůstal MC Ren u Ruthless až do roku 1998. Vydal úspešné sólové EP album „Kizz My Black Azz“ (1992), které nehrálo v rádiích a přesto dokázalo získat platinu během dvou měsíců. Za první měsíc se prodalo alba přes jeden milion kopií. Poté začal nahrávat debutové LP album „Life Sentence“, ale koncem roku 1992 inklinoval na Islám a spojil se s DJ Trainem. Tím přerušil nahrávání Life Sentence a album pod názvem „Shock Of The Hour“ vyšlo koncem roku 1993. Album skončilo v žebříčcích R&B na prvním místě a za první měsíc se ho prodalo 321 000 kopií.


16.6.1969
Compton, California, USA
MC Ren csfd

Straight Outta ComptonDear MamaDr. Dre: Beat by BeatCypress Hill: Insane in the BrainBiggie: I Got a Story to TellDark Side of the '90sHip Hop a jeho zrodThe Miracle Mile ShotAmerican Dream/American KnightmareBreaking the BandDeath Row ChroniclesNeposlušníAmerická 80. létaBecoming N.W.A.ImpactN.W.A. Performs in DetroitN.W.A. The OriginsThe Streets: Filming in ComptonRuthless Memories: Eazy-E DocumentaryVanilla Ice Archive30 for 30N.W.A: The World's Most Dangerous GroupAnd You Don't Stop: 30 Years of Hip-HopBeefEazy-E: The Impact of a LegendEazy-E: The Life and Timez of Eric WrightWelcome to Death RowThe Up In Smoke TourN.W.A: Efil4zaggin: The Only Home VideoRap City RhapsodyDr. Dre: I Need a DoctorIce Cube feat. Dr. Dre, MC Ren: HelloEazy-E: Just tah Let U KnowAbove the Law: Call It What U WantN.W.A: Alwayz into Somethin'N.W.A: Appetite for DestructionN.W.A: Approach to DangerN.W.A: 100 Miles and Runnin'We're All in the Same GangEazy-E: Eazy-er Said Than DunnThe D.O.C.: It's Funky EnoughEazy-E: We Want EazyN.W.A: Express YourselfN.W.A: Straight Outta ComptonThe N.W.A Legacy: The Video CollectionAnd Ya Don't Stop: Hip Hop's Greatest VideosBefore They Were Gone3rd Annual VH1 Hip-Hop HonorsYo! MTV Raps


Aktualizace osobnostního profilu MC Ren: 10.11. 2023 04:44