John Carney 51 let


John Carney je irský filmový režisér, producent, scenárista a textař, který se specializuje na nízkorozpočtové hudební drama filmy. Carney se narodil v Dublinu a studoval na chlapecké katolické škole De La Salle College Churchtown a poté na další křesťanské škole Synge Street CBS. Byl basistou v irské rockové kapele The Frames v letech 1991 až 1993 a také režíroval některé z jejich hudebních videí.

Poté, co vytvořil hodinový televizní doprovodný kousek s názvem Just in Time, byl jeho dalším filmem drsný dramatický Park, který měl premiéru na festivalu v Dublinu. Opět toto dílo napsal spolu s Tomem Hallem a jednalo se o drama o dívce, která je zneužívána pedofilem. Tento film se ale nedočkal velkého vydání.

O dva roky později, v roce 2001, napsal a režíroval drama Klub sebevrahů, kde si zahrál tehdy 25letý Cillian Murphy či Stephen Rea a byl vydán přes Universal Studios. Za tento film získal na festivalu Dinard of British Cinema 2001 cenu Silver Hitchcock. Ještě téhož roku se Carney vrátil k televiznímu psaní a režírování. Spolupracoval na velmi úspěšném televizním seriálu Bachelors Walk. Tento nezávisle produkovaný seriál se ukázal jako nejúspěšnější v irské televizní historii. Seriál má tři série.

V roce 2003 vytvořil se svým bratrem Kieranem Carneym a Tomem Hallem krátkometrážní film Zonad, který vyprávěl příběh o uprchlém odsouzeném, který oklamal celou irskou vesnici, aby si mysleli, že je návštěvník z vesmíru. Ve filmu si opět zahrál Cillian Murphy, nicméně Zonad měl tak extrémně nízký rozpočet, že nebyl nikdy vydán.


3.11.1972
Dublin, Irsko
John Carney csfd

Flora a synSing StreetNewyorská romanceRafters, TheZonadOnceKlub sebevrahůParkNovember AfternoonModerní láskaBachelors WalkZonadDva a půl chlapa


Aktualizace osobnostního profilu John Carney: 3.11. 2023 07:44