James Mackay


Australský rodák, narozen 20. července 1984. K herectví poprvé přičichl v době studií na Sydney Grammar school, kde se začal objevovat ve školních hrách, po ukončení střední školy studoval na Univerzitě v Sydney, kde odpromoval jako bakalář historických umění a Anglické literatury a dále nastoupil na Západo-Australskou Akademii múzických umění v Perthu.

Mackay se objevil v roce 2011 jako knihovník ve filmu Guillerma del Tora Don´t be afraid of dark (Nebojte se tmy), který byl natočen v roce 2009 s Katie Holmes a Guyem Pearcem v hlavních rolích. Následovala malá role v epizodě australského seriálu Rescue: Special Ops (Saxon Blake), role Dana v krátkometrážním filmu Connection (oboje rok 2010), a role Simona v krátkometrážním filmu Hairpin (2011).

Další výraznější role se naskytla v roce 2012, kdy si zahrál mladého právníka Rudy Khana v horrorovém snímku Redd Ind (Inhuman Resources) režišera Dana Krigea. V tomtéž roce se objevil jako Joel Thomson v seriálu The Straits a jako Lindsay MacFadden v seriálu Micro Nation. Zahlédnout jsme ho mohli i v roli Charlese Stewarta- mladšího bratra Jamese Stewarta (Josh Hartnett) ve filmu Singularity/ The Lovers.

Nejnovější Mackayova role byla v americkém sci-fi seriálu The Tomorrow People, kde se mihnul v pár epizodách jako Julian Masters. V roce 2010 Lenny Ann Low (publicista Sydney Morning Herald Metro) profiloval Mackaye jako jedno z dalších 10 velkých jmen divadelních herců.

James Mackay csfd

Girl at the WindowPiráti z Karibiku: Salazarova pomstaSouboj pohlavíHacksaw Ridge: Zrození hrdinySkin DeepŠvadlenaBeing VeniceRedd Inc.Panika na Rock IslandNebojte se tmyDynastieSavage RiverPozůstalíLidé zítřkaStraits, TheRescue Special OpsConnection


Aktualizace osobnostního profilu James Mackay: 2.11. 2023 11:50