Xavier Giannoli 52 let


Xavier Giannoli, renomovaný francouzský režisér, producent a scenárista, je držitelem několika prestižních cen a svou tvorbu pravidelně představuje na mezinárodních filmových festivalech. V roce 2009 zaujal úspěšným romantickým dílem Píseň pro tebe s Gérardem Depardieuem v roli stárnoucí pěvecké hvězdy. Film byl ve světové premiéře uveden v hlavní soutěži v Cannes, stejně jako následující drama Na počátku (2010) o podvodu při stavbě dálnice, inspirované černou kronikou.

V roce 2023 na benátském festivalu Giannoli ve světové premiéře představil celou 12dílnou sérii O penězích a krvi v hlavních rolích s uznávaným francouzským hercem Vincentem Lindonem a hereckými hvězdami Nielsem Schneiderem, Ramzym Bediou a Olgou Kurylenko.


7.3.1972
Neuilly-sur-Seine, Paříž, Île de France, Francie
Xavier Giannoli csfd

Ztracené iluzeZjeveníMargueriteSuperstarÀ l'originePíseň pro tebeJediná nocŽádostivá tělaO penězích a krviLaissez-les grandir ici !L'InterviewDialogue au sommetJ'aime beaucoup ce que vous faitesTerre sainteLe CondamnéRozbitý světRencontres de cinémaOn ne peut pas plaire à tout le monde


Aktualizace osobnostního profilu Xavier Giannoli: 25.4. 2024 21:18