Dana Homolová 72 let


Dana Homolová je dcerou herce Miroslava Homoly (1909-1983), matka Emílie byla baletkou v Národním divadle. Dana Homolová se tedy od dětství pohybovala v uměleckém prostředí, inspirována matkou se věnovala baletu, navštěvovala také hudební školu. Vystudovala herectví na DAMU (1974), načež nastoupila své první angažmá v Divadle Jaroslava Průchy v Kladně, kde hrála až do roku 1995. Vytvořila zde desítky hlavních rolí, převážně komediálního charakteru. Ještě za studií hostovala v Karlínském divadle, v letech 1979-1981 také v Divadle ABC, v 90. letech pohostinsky hrála v Ypsilonce, hrála také v plzeňském Divadle J. K. Tyla. Objevila se také v muzikálech, v l. 1999-2002 hrála v Pomádě, v poslední době vystupuje často také v zábavných televizních pořadech.

Dana Homolová je rozvedená, jejím manželem byl herec Václav Vydra mladší (*1956); jejich manželství netrvalo dlouho, nicméně dodnes mezi nimi panuje přátelský vztah a vystupují spolu v debatních zábavných pořadech.


19.12.1951
Praha, Československo
Dana Homolová csfd

BestiářWaterloo po českuPolitik a herečkaPlaygirls IIV erbu lviceOznamuje se láskám vašimFigurky ze šmantůKam doskáče ranní ptáčePohled z hlubinMravenci nesou smrtNávratyKatapultKam zmizel kurýrVelké přáníKdo přichází před půlnocíTím pádemBrácha za všechny penízeBáječní milenci potřebují časDvere dokoránDům na konci městaVítězný lidBílá růžeDoňa PerfectaKonec semestruKamenný kvítekStudánka bílé panenkyModrý kódExpozituraKriminálka AndělOšklivka KatkaPojišťovna štěstíMalé dějiny jedné rodinyRodáciSůl zeměStříbrná pilaSeance FictionBakalářiVšechno nejlepšíBanánové rybičkyZlatá mřížNikdo není dokonalýPrima jízdaZlatíčkaSnídaně


Aktualizace osobnostního profilu Dana Homolová: 25.2. 2024 00:31