Wattie Buchan 67 let


Anglický punkový zpěvák Walter „Wattie" Buchan se narodil 24.července 1956 v Edinburghu a je členem metal-punkové kapely The Exploited.

The Exploited vznikají v roce 1978. Původně hrají street punk a Oi!. V pozdějších letech koketuje s crossoverem a thrashem později. Exploited podepsali smlouvu se Secret Records v březnu 1981 a vydávají své debutové EP Army Life. Album Punks Not Dead následovalo ještě v témže roce. Přes mnoho změn v sestavě kapela funguje dodnes.

V únoru 2014 Buchan utrpěl infarkt přímo na jevišti v Lisabonu a musel podstoupit operaci srdce. Momentálně je Buchan po úspěšné operaci srdce a se skupinou nahrávají nový materiál. Buchan otevřeně nesnáší politiku, nenávidí náboženství a označuje se za anarchista. Je také notoricky známý pro drsnou kritiku ostatních hudebníků. Útočil proti Crass, The Jam, Henry Rollinsovi, Jello Biafrovi, Green Day, Bad Religion, Linkin Park, The Offspring, či Descendents, nebo stylu emo.


24.7.1956
Edinburgh, Scotland, Velká Británie
Wattie Buchan csfd

King of PunkPunk's Not DeadThe Exploited - Beat 'Em AllThe Exploited - Live At The Palm Cove & 83-87The Exploited - Live in JapanUK DK - A Film About Punks and SkinheadsThe Exploited - Fuck The SystemThe Exploited - Never Sell OutThe Exploited - Beat The BastardsThe Exploited - Sexual FavoursThe Exploited - Troops Of TomorrowThe Exploited - U.S.A.The Exploited - Dead Cities (Top of the Pops 1981)


Aktualizace osobnostního profilu Wattie Buchan: 26.4. 2024 18:17