Martha Issová 43 let


Martha Issová je televizní, filmová a divadelní herečka, která se nebojí zahrát ostřejší i jemné dívky. Narodila se 22. března 1981 v Praze a jejími rodiči jsou herečka Lenka Termerová a syrský otec Moris Issa, který je režisér. Její první role byla v televizní pohádce O PRINCEZNĚ, KTERÁ NESMĚLA NA SLUNCE z roku 1997 a hned napoprvé si zahrála společně se svojí matkou, která zde ztvárnila královnu. Mezitím již začala studovat Státní konzervatoř v oboru herectví, ale kvůli dalšímu natáčení ji nedokončila, protože ji v posledním ročníku ze školy vyhodili. Poté dva roky studovala na konzervatoři Jaroslava Ježka jazzový zpěv.

V seriálu režiséra Karla Smyczka DOBRÁ ČTVRŤ (2005) dostává velký prostor v roli studentky Katky, která se postupně dostává do problémů s drogami. Ve stejném roce si poté mj. ještě zahrála ve filmu HRUBEŠ A MAREŠ JSOU KAMARÁDI DO DEŠTĚ. Rok 2007 ji přinesl několik rolí. Jedny z hlavních ztvárnila v povídkové komedii KUKAČKY a v komediálním dramatu STOP. Na konci roku 2007 pak dotočila film režisérky Michaely Pavlátové DĚTI NOCI, ve kterém ztvárnila hlavní postavu Ofky. Zahrála i se zde společně se svojí matkou. V únoru 2008 byla nominována na Českém lvu za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli za film TAJNOSTI.

Martha působí v několika pražských divadlech. Vidět jsme ji mohli v Divadle Na Fidlovačce jako Maggy Soldignacovou ve francouzské komediální hře “Blboun“. Zde si zahrála mj. i ve hrách “Loupežník“, “Horoskop pro Rudolfa II“ nebo “Podivná paní S“. V Divadle Bez zábradlí hraje ve hře od Martina Shermana “Když tančila“. V komediální inscenaci “Nahniličko aneb Poněkud dojatý dryják o třinácti obrazech“ od Jana Krause ji můžeme vidět jako Seňoritu v Divadle Kalich.

Dalším divadlem kde působila bylo Divadlo v Řeznické ulici. Sem ji přivedla režisérka Alice Nellis. Ztvárnila zde postavu Aranky v tragické grotesce “Pomoc“ od maďarského autora Györgyho Schwajdy. Stejná režisérka ji poté obsadila i do role Mary ve hře “Růžový šampaňský“, tentokráte ale v Divadle Černá labuť. Nejvíce ji ale můžeme vidět v Dejvickém divadle, úspěch zde slavila díky záskoku za Táňu Wilhemovou. Začala zde rolí v inscenaci “Kouzelná flétna“ a jako Ann ve hře Karla Františka Tománka “Sendviče reality“. V současné době hraje mj. v inscenacích “Spřízněni volbou“ nebo “Černá díra“.


22.3.1981
Praha, Československo
Martha Issová csfd

ÚsvitBukoMyši patří do nebeZátopekHnutí odporuDukla 61Úkryt v zooSedmero krkavcůHusitiČtyřlístek ve službách králeLíbáš jako ďábelVe stínuPerfect Days - I ženy mají své dnyMamas & PapasLíbáš jako BůhOperace DunajDěti nociKouzelná tetička ValentýnaKukačkyNatěračO bílé paníKolotočStopTajnostiHrubeš a Mareš jsou kamarádi do deštěPsí kusDěvčátkoWaterloo po českuOtec neznámý aneb Cesta do hlubin duše výstrojního náčelníkaTuláciPočetí mého mladšího bratraZačátek světaFrantiška aneb O zelených svících a Černé Matce BožíHaneleMozaikaVytoč mého agentaPozadí událostíOchránceZkáza Dejvického divadlaČtvrtá hvězdaŠkoda láskyNejlepší trapasyHelenaDobrá čtvrť


Aktualizace osobnostního profilu Martha Issová: 10.12. 2023 19:37