Raúl Esparza 53 let


Raúl Eduardo Esparza se narodil kubánským rodičům. Na svůj původ je velmi hrdý a označuje se za Kubánce-Američana. Později se rodina přestěhovala do Miami. Roku 1988 skončil školu Belen Jesuit a o něco později získal ocenění Silver Knight Award za divadlo. V roce 1992 obdržel bakalářský diplom z herectví a anglického jazyka na New York University's Tisch School of the Arts.

Muzikál „Leap of Faith“, jemuž se nakonec rozpadla produkce, což ho zanechalo smutným, jej nakonec přivedl k producentům, jež mu dali možnost zahrát si jeho nejvýznamnější televizní roli Rafaela Barby v seriáu Law & Order: Special Victims Unit. Postava se objevila ve 14. sérii a zůstala v hlavním obsazení až do poloviny 19. série. Esparza se rozhodl odejít, protože prý rozvinul v charakteru co se dalo a byl nejvyšší čas se posunout dál.

Jeho talent nezůstal nepovšimnut, a tak mu byla nabídnuta role Dr. Fredericka Chiltona v seriálu Hannibal. Dále se objevil například ve filmech Find Me Guilty nebo My Soul To Take. Také nadaboval hlas Morena v animovaném filmu Ferdinand. Pracoval i na několika dílech seriálu BoJack Horseman.

Byl ženatý se svou přítelkyní ze střední školy Michele Marie Perez. V roce 2008 se ale rozvedli. Otevřeně se v rozhovoru pro New York Times přiznal k bisexualitě. Kromě herectví a zpěvu je také hlasovým umělcem.


24.10.1970
Wilmington, Delaware, USA
Raúl Esparza csfd

GlimpseFerdinandCustodyG.W.B.GeorgetownMartha Marcy May MarleneVem si mou dušiDokažte mi vinuVražda na samém konci světaCandy: Smrt v TexasuAbsťákLaw & Order: Organized CrimeDobrý bojThe PathZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiBoJack HorsemanHannibal


Aktualizace osobnostního profilu Raúl Esparza: 29.2. 2024 09:51