Eva Klepáčová (1933 - 2012)


Narodila se 2.května 1933 do rodiny pražských tanečníků. Začínala v Dismanově dětském uměleckém souboru a po vystudování gymnázia studovala také na DAMU. První angažmá získala v Severočeském divadle v Liberci, ale později už natrvalo zůstala V Realistickém divadle Zdeňka Nejedlého v Praze na Smíchově (v dnešním Švandově divadle).

Jejím manželem se stal český herec, zpěvák a moderátor Josef Zíma. S ním také sepsala biografickou knihu Čert a Káča, která byla vydána v roce 2001. Jejím prvním filmem se stal v roce 1954 NA KONCI MĚSTA, kde ji jako jednadvacetiletou obsadil Miroslav Cikán. Ve stejném roce si zahrála i ve známých snímcích CIRKUS BUDE! a BYL JEDNOU JEDEN KRÁL... Naopak mezi její poslední role patří ty, z filmů JAK CHUTNÁ BÁSNÍKŮM ŽIVOT a KOLJA. Její nejznámější rolí je bezesporu Káča z české filmové pohádky HRÁTKY S ČERTEM (1956).


2.5.1933
Praha, Československo
19.6.2012
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Eva Klepáčová csfd

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátkoKoljaPernikářka a větrný mládenecRomance o vodníkoviJak básníkům chutná životBianka Braselli - dáma s dvěma hlavamiGrófinkaJá nejsem jáKdyž rozvod, tak rozvodTa chvíle, ten okamžikVeronika, prostě NikaBonzo, domácí zázrakParagraf 224Zastřený barevný světZítra vstanu a opařím se čajemMadame Sans-GéneTrapasyLorinka a čertík BertíkDita SaxováPohádka z tisíce a jedné nociPřísně tajné premiéryFantom MorrisvilluZnamení RakaStrašná ženaStrakatí anděléCorridaIvana v útokuPražské bluesBylo nás desetŠestý do partyKonec cestySlečna od vodyTenkrát o VánocíchZimní pohádkaBrankář bydlí v naší uliciV proudechAdventHrátky s čertemNevěraZaostřit, prosím!Šťastnou cestuByl jednou jeden král...Cirkus bude!Na konci městaMalé dějiny jedné rodinyKřeček v noční košiliMalý pitaval z velkého městaNávrat kouzelné lampySlané pohádkyTřicet případů majora ZemanaŽena za pultemBoříkovy lapálie


Aktualizace osobnostního profilu Eva Klepáčová: 7.11. 2023 05:14