Gabrielle Lazure 66 let


Herečka Gabrielle Lazure pochází z Kanady, její profesní dráha je ale spojena převážně s Francií. Jejím otcem byl Denis Lazure (1925-2008), významný kanadský psychiatr a politik, který svou profesi lékaře uplatnil v politice jako zdravotní a sociální reformátor. Gabrielle se narodila ve Philadelphii ve Spojených státech, vyrůstala ale v Québecu v Kanadě. V rámci studií trávila v roce 1980 prázdniny ve Francii, rozhodla se tady zůstat a zkusit štěstí ve filmu.

Nadále hrála středně velké role v různých žánrech, kriminálkách (UTONUTÍ ZAKÁZÁNO – Noyade interdite, 1987) i komediích (VENKOVAN, 1990), začala účinkovat také v televizi, mohli jsme ji vidět například ve čtyřdílné historické fresce FRANCOUZSKÁ REVOLUCE (La révolution française, 1989). V 90. letech začala převažovat práce pro televizi, z jejích dalších filmových rolí připomeňme postavu Ježíšovy matky v thrilleru PURPUROVÉ ŘEKY 2 – ANDĚLÉ APOKALYPSY (Les rivières pourpres II – Les anges de l′apocalypse, 2003), točí také v Itálii (UPRCHLÍK – Il fuggiasco, 2004) a Španělsku (MUŽ Z PÍSKU – El hombre de arena, 2007), v nedávné době se kvůli natáčení vrátila i do rodné Kanady, zatím poslední položkou v její filmografii je americké drama ARBITRAGE (2012).


28.4.1957
Filadelfie, Pennsylvania, USA
Gabrielle Lazure csfd

Les Vengeances de Maître PoutifardWoman In CarUne manière de vivreBlakitna SuknyaEnragésNoci navzdoryPasser l'hiverLa baie d'AlgerSmrtelné lžiDown the ShoreRadostná událostGrande ourse - La clé des possiblesLa Saison des orphelinsMoje místo pod sluncemMuž z pískuPurpurové řeky 2: Andělé apokalypsyTajní agentiLe Pharmacien de gardeUprchlíkBande du Drugstore, LaFils de zupSin's KitchenTřicet let životaLifelineLes louvesWoyzeckRošťákova ženaThe Final HeistKde všechno končíVenkovanFrancouzská revoluceLe funiculaire des angesRudý konecLast SongUtonutí zakázánoJoshua a jeho životLes FauvesRebeloteSouvenirs souvenirsCena za nebezpečíKrásná zajatkyněLe jardinier récalcitrantSarahZločinCe fut un bel étéEnigmaCristóbal BalenciagaHadJugée coupableDisparition inquiétanteUn si grand soleilVersaillesLe Bureau des Légendes


Aktualizace osobnostního profilu Gabrielle Lazure: 16.11. 2023 13:09