Nikita Michajlovskij (1964 - 1991)


Ne každému bylo dopřáno dožít se klidného stáří, ne každému bylo dopřáno prožít život naplno, ne každému byl v životě dopřán úspěch, ne každý byl obdařen talentem. Když Nikita Viktorovič 8. dubna 1964 poprvé pohlédl na svět, netušil, jak laskavé či kruté byly sudičky právě k němu.

Rozvod rodičů nebyl jedinou událostí, která poznamenala Nikitovo dětství a dospívání, jeho maminka zemřela v době, kdy mu bylo šestnáct let, na srdeční selhání. Nikitovou životní rolí byla role Roma Lavočkina ve filmu NEMÁTE ANI ZDÁNÍ (1980), než však přišla tato role a s ní hvězdná sláva, natočil ještě několik jiných filmů, z nichž nejvýznamnější byla účast na filmu DĚTI JAKO DĚTI (1978).

Po odvysílání filmu Nemáte ani zdání se Nikita okamžitě stal hvězdou, svým mimořádným talentem a přirozeným chlapeckým šarmem zaujal svět filmových odborníků i diváky. Nebylo proto žádným překvapením, když absolvoval přijímací zkoušky a začal studovat na Sankt-Petěrburském národním institutu divadelních umění. Pedagogové z něj byli nadšeni a věštili mu zářivou budoucnost. Ještě v mladém věku se poprvé oženil, jeho ženou byla Anastasija Michajlovskaja, herečka a v současnosti i známá modelářka. Páru se narodila dcera Sofija.

Druhou Nikitovou manželkou byla kostýmní výtvarnice a grafička Jekatěrina Michajlovskaja. Nikitův soukromý život nebyl úplně z těch domácky nejusedlejších; kromě dcery Sofie měl i nemanželského syna Sergeje, o jehož narození se nikdy nedozvěděl.


8.4.1964
Moskva, Rusko, Sovětský svaz
24.4.1991
Londýn, England, Velká Británie
Nikita Michajlovskij csfd

Leningrad. NojabrPalachKaraulEsperanzaMiss millioneršaAkseleratkaZontik dlja novobračnychRadi neskoľkich stročekVyjti zamuž za kapitanaGrafomanNemáte ani zdáníStarshinaVyznání láskyNoč na 14-j paralleli


Aktualizace osobnostního profilu Nikita Michajlovskij: 16.11. 2023 13:09