Barbora Kodetová 53 let


Následovatelka hereckého rodu, pravnučka herců Vendelína Budila a Jiřího Steinmara, vnučka herečky Jiřiny Steinmarové, dcera herce Jiřího Kodeta, neteř herce Kristiána Kodeta se narodila v Praze a dětství prožila v Těptíně u Velkých Popovic. Vzhledem k herecké tradici její rodiny se snad ani nemohla rozhodout jinak, než pro studium na Pražské konzervatoři (1990 - 1995). Při studiích se stala člekou hereckého souboru činohry v Národním divadle v Praze (1991 - 1996). První velkou divadelní rolí ji poctil režisér Jiří Menzel v porevolučním období. Hrála Poli v Žebrácké opeře.

Vedle divadelních rolí je známá i z filmů UČITEL TANCE, RIVERS OF BABYLON, ÚTĚKY a jiné, stala se jednou z nejvýraznějších postav první řady seriálu REDAKCE. Pro svůj atraktivní vzhled a slovanský šarm je často vyhledávána zahraničními produkcemi. Zazářila v TV seriálu DUNA režiséra Johna Harrisona.

V současnosti žije s houslistou Pavlem Šporclem. Barbora Kodetová porodila hudebníkovi holčičku Violetu dne 26. července 2007.


6.9.1970
Praha, Československo
Barbora Kodetová csfd

ColettePeklo s princeznouTristan a IsoldaPrinc a jáÚtěkyRivers of BabylonNa hraněPoe a vražda krásné dívkyTravisPoselUčitel tanceHora jménem AndělskáPrincezna Fantaghiró 3Nikdy nekončíO dvou sestrách a Noční květiněO myrtové panněVítr na konci létaTajemstvíČajová JulieSkandál v MilforduSpecialistéDáma a KrálOchránceLynčMordpartaPřístavMísto zločinu PlzeňBez hranicNevinné lžiŽivot a doba soudce A. K.Ach, ty vraždy!


Aktualizace osobnostního profilu Barbora Kodetová: 26.3. 2024 07:31