Naďa Konvalinková 73 let


Narodila se 18. dubna 1951 v Praze. Na dětství má nehezké vzpomínky, v deseti letech se její rodiče rozvedli za tak bouřlivých okolností, že Naďu i sestru Ljubu úřady umístily do dětského domova. Tam zažila těžké strádání včetně kruté šikany. Trvalo celý rok, než si je babička vybojovala do vlastní péče (viz "13. komnata Nadi Konvalinkové").

Od sedmdesátých let je také obsazována do filmových a televizních rolí (prosté vesnické děvče z pohádky HONZA MÁLEM KRÁLEM, Květuška z komedie ADÉLA JEŠTĚ NEVEČEŘELA). Od roku 1975 se blíže přátelila se svým budoucím manželem (1980-2005) Oldřichem Kaiserem.

Postupně přešla od rolí mladých, půvabných a možná i trochu naivních hrdinek k rolím maminek a zkušených, zralých ženských. Hojně je obsazována také v pohádkách – např. NESMRTELNÁ TETA (1993), KOUZELNÝ MĚŠEC (1996), LOTRANDO A ZUBEJDA (1997) či ŠMANKOTE, BABIČKO, ČARUJ! (1998).

Coby patronka nadačního fondu se rozhodla spojit svou tvář a osobnost s propagováním pomoci pro opuštěné děti. Vyzařuje nezdolný optimismus a neustálou snahu vidět věci z té lepší stránky.


18.4.1951
Praha, Československo
Naďa Konvalinková csfd

Buď chlap!Jak si nevzít princeznuPo čem muži toužíSebemilenecSaxána a Lexikon kouzelNodame Cantabile: saišú gakušó zenpenNodame Kantâbire saishû gakushô - GôpenRodinkaHerbert v ringuLáska rohatáLíbáš jako BůhNa půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?Zasaženi bleskemBrainStormMuž a stínJak se krotí krokodýliObsluhoval jsem anglického králePanic je nanicSlečna GuruVšechno nejlepší!Až kohout snese vejceMiluj bližního svéhoPsí kusVoděnkaNon Plus UltrasJak chutná láskaWaterloo po českuAndělská tvářElixír a HalíbelaKarlínská baladaOtec neznámý aneb Cesta do hlubin duše výstrojního náčelníkaDopisy v krajkáchHurá na medvědaNebát se a nakrástLegenda EmökeTanec kolem zlatého vejceVše pro firmuŠmankote, babičko, čaruj!Cyprián a bezhlavý prapradědečekDoktor Munory a jiní lidéO spanilé JašinceVojtík a duchovéCesta do pekla a zpátkyKoncertKouzelný měšecLotrando a ZubejdaO mrňavém obroviVelký dračí propadákBubáci pro všední denPoslední slovoPřijeď si pro mě, tady strašíLepší pánPozor na KozorohaPříliš hlučná samotaHora jménem AndělskáKrálovství květinNesmrtelná tetaNoc pastýřůSwing Kids


Aktualizace osobnostního profilu Naďa Konvalinková: 12.11. 2023 19:55