Lenka Kořínková 68 let


Zpěvačka pop-music a herečka se narodila 2.března 1956 v Opavě. V roce 1976 absolvovala herectví na pražské konzervatoři, při studiu hostovala dva roky v divadle Semafor (Zuzana v lázni, jezinka v Kytici) a v divadle E.F Buriana (muzikál Romantici). Po maturitě zpívala profesionálně ve skupině Petra Hanniga. V roce 1979 založila svou skupinu Ges. Od poloviny 80let žije v Austrálii.

Její herectví težilo z jejích štědře odhalovaných proporcí. O choulostivých scénách řekla: "Nikdo mě do nich nenutil. Prostě se mě zeptali a já na to přistoupila. Nemám v sobě vypěstovaný stud." O Lence Křínkové se kritika přela, je-li hrající zpěvačkou nebo zpívající herečkou. Po návratu z emigrace se věnovala psaní o dietách, vyšlo jí několik knih, které byly úspěšné.


2.3.1956
Opava, Československo
Lenka Kořínková csfd

Jak básníci neztrácejí nadějiTrioKonec básníků v ČecháchPozvání na večeřiBrokovnicePekloSilvestrovská překvapeníCorpus delictiKafkaRudá DivušeJak svět přichází o básníkyBuldoci a třešněMimořádná odměnaV hlavní roli Oldřich NovýV území nikohoZe života velkého chlapaDobrí ľudia ešte žijúHodinářova svatební cesta korálovým mořemJablkoO hruškách ušatkách a jablíčku parohátkuPřekupníkem proti své vůliSilvestr svobodného pánaŽena pro tři mužeBrácha za všechny penízeDarmošlapDeváté srdceHrozbaKačenka a ZlatovlásekMuž s orlem a slepicíRadost až do ránaSkandál v Gri - Gri baruStřepy pro EvuSólo pro starou dámuZtrácím tě, láskoÚplně beznadějný případJá bych se tak ráda vdávalaJá zůstanu věrnýNa rohu kousek od metraPenelopaProč nevěřit na zázrakyStopy našeho časuVykřičník za KateřinuZrcadleníAž bude padat hvězdaDveřeLéto s kovbojemTady bude městoČas lásky a nadějeNarozeninyPomerančový klukProfesoři za školouTak láska začíná...Zrcadlo pro KristýnuHolky z porcelánuPoslední ples na rožnovské plovárněLáskaTři chlapi na cestáchNávratyStopy života


Aktualizace osobnostního profilu Lenka Kořínková: 11.3. 2024 17:11