Sean 'Diddy' Combs 54 let


Sean John Combs, všeobecně známý spíše pod jmény Puff Daddy, P. Diddy a současným alteregem Diddy. Je otcem šesti dětí, rapperem, hercem, hudebním producentem, textařem, majitelem a zakladatelem známé oděvní značky Sean John, kterou založil v roce 1998, a se kterou získal v roce 2004 cenu CFDA. Dále je majitelem a zakladatelem známého labelu Bad Boy Records. Je trojnásobným držitelem hudební ceny Grammy a v hudební branži je znám používáním samplů ze starších známých hitů.

V roce 1993 Sean přestává pracovat pro společnost Uptown Records a zakládá vlastní label Bad Boy Records. Ihned po založení upíše, do té doby neznámé, rappery The Notorious B.I.G a Craig Mack. V roce 1994 pod hlavičkou labelu Bad Boy, vychází první zásadní album Ready to Die, které má na starosti rapper Notorious B.I.G. Deska zaznamenala velký ůspěch a proslavila Bad boy Records. Album Ready to Die bylo v roce 2003 časopisem Rolling Stones zařazeno mezi 500 nejlepších alb historie. Label Bad Boy byl vždy považován za ikonu východního pobřeží a byl protiváhou labelu ze západního pobřeží Death Row Records, kde byl upsán například i známý rapper Tupac Amaru Shakur. Rivalita a spory mezi těmito nahrávacími společnostmi vyústily až k zavraždění již zmiňovaného Tupaca a po čase i Notoriuse B.I.G, což znamenalo velkou ránu v životě Seana Combse.

V roce 1997 nahrává své debutové album No Way Out, za které získal cenu Grammy. O dva roky později 24.srpna 1999 vydáva své druhé studiové album s názvem Forever, které se v Americe stalo platinové. Později 19. Července 2001 vydává třetí album s názvem The saga Continues. V roce 2002 na hudební stanici MTV začíná svoji vlastní reality show nazvanou Making the Band. Zatím poslední album vydané 17.října 2006 nese název Press Play, kde se Sean spíše než k rapování schyluje ke zpěvu. V současné době připravuje album Last Train to Paris s jeho novou skupinou Dirty Money, a deska by měla vyjít v druhé polovině roku 2010.


4.11.1969
Harlem, New York City, New York, USA
Sean 'Diddy' Combs csfd

Harry's BarA zase ti Mupeti!Velký draftDostaň ho tamI'm Still HereZatmění slunceCarlitova cesta: Zrození gangsteraP. Diddy Presents The Bad Boys of ComedyRhythm City Volume One: Caught UpLove in VainDeath of a DynastyStreet DreamsPles příšerRanařiPuff Daddy TVNotoriousBlack-ishIt's Always Sunny in PhiladelphiaHavaj 5-0Vincentův světKriminálka MiamiMaking the Band 2Dear MamaJeen-yuhs: Trilogie o Kanye WestoviKdyž se všechno po*ere: Woodstock 99Biggie: I Got a Story to TellBritney vs. SpearsDark Side of the '90sHip Hop UncoveredLast Man StandingMary J. Blige: Můj životThe Curse of Von DutchWoodstock 99: Mír, láska a běsněníYou're Watching Video Music BoxHydrationHip Hop a jeho zrodThe Black GodfatherAmerican Dream/American KnightmareAmerika po roce 2000Americká 90. létaBiggie: The Life of Notorious B.I.G.


Aktualizace osobnostního profilu Sean 'Diddy' Combs: 4.4. 2024 12:02