Rodrigo Santoro 48 let


Pravým jménem Rodrigo Junqueira dos Reis Santoro se narodil 22.8.1975 v proslulém Rio de Janeiru. Vyrůstal v dobře situované rodině, jeho otec je inženýr a matka se živí jako výtvarná umělkyně. V mládí jevil velký talent na sport a mezi jeho největší koníčky patřila jízda na koni. Velmi brzy ho ale začala přitahovat prkna, co znamenají svět, a tak začal navštěvovat různé herecké kurzy. Z divadla už byl jen krůček k televizi, kde se Rodrigo objevuje už od roku 1994.

Svou první anglicky mluvenou roli dostává v televizním snímku ŘÍMSKÉ JARO PANÍ STONEOVÉ. Hned nato se objevil ve filmu VZPOURA VE VĚZNICI CARANDIRU, který natočil v rodné Brazílii. Drama zaznamenalo celosvětový ohlas a dosáhlo i na nominaci na Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Následoval štěk v pokračování CHARLIEHO ANDÍLKŮ a zahrál si i v úspěšné komedii LÁSKA NEBESKÁ, kde ztvárnil spolupracovníka Laury Linneyové Karla.

Vidět jsme ho mohli i ve třetí sérii úspěšného seriálu ZTRACENI, kde ztvárnil jednoho z trosečníků Paula. Letos dobýval naše kinosály coby proradný vojevůdce Xerxes ve filmové adaptaci komiksu Franka Millera 300: BITVA U THERMOPYL. V nejbližší době ho uvidíme v akčním dramatu REDBELT.

Mimo hraní se úspěšně věnuje i modelingu. V roce 2004 byl v anketě časopisu People zařazen mezi nejkrásnější lidi planety. Zajímavostí je, že se nikdy nevěnoval oboru svého studia, komunikacím. Z herců nejvíce obdivuje Al Pacina. Ve svém volnu nejraději poslouchá The Doors a čte Shakespeara. Původ jeho rodiny lze vystopovat až do Portugalska. Má jen jednoho sourozence- sestru Flávii, která se živí jako architektka. Se svou přítelkyní Ellen Jabour žije v rodném Riu. Uvidíme, zda jednou dosáhne věhlasu Toma Cruise, ke kterému ho v Brazílii rádi přirovnávají.


22.8.1975
Petrópolis, Rio de Janeiro, Brazílie
Rodrigo Santoro csfd

Sedm vězněnýchFalling SlowlyProjekt PowerThe Immortal WarriorMonika a kamarádiTlumočníkLast CallBen HurPelé: Zrození legendyPistolnice Jane33 životůFocus300: Vzestup říšeRio 2Rio, Eu Te AmoKonečnáUma História de Amor e FúriaHemingway a GellhornováJak porodit a nezbláznit seReis e RatosHelenoMeu PaisRioThere Be DragonsAbsolventkaI Love You Phillip MorrisChe GuevaraChe Guevara: Partyzánská válkaOs DesafinadosV kleciČervený pásNão Por Acaso300: Bitva u ThermopylDona da História, ACharlieho andílci: Na plný peckyLáska nebeskáVzpoura ve věznici CarandiruŘímské jaro paní StoneovéBicho de Sete CabeçasV žáru slunceTrapalhão e a Luz Azul, OComo Ser SolteiroWolf PackSin límitesWestworldDobrý den, VerônicoReprisal


Aktualizace osobnostního profilu Rodrigo Santoro: 2.11. 2023 08:34