Ricky Schroder 54 let


Richard Bartlett „Ricky" Schroder Jr. je americký herec a filmový režisér. Debutoval účinkováním ve filmu Franca Zeffirelliho THE CHAMP /1979/, za který získal cenu Golden Globe pro nejlepší mužskou hereckou hvězdu do 9 let a dětskou hvězdou se následně stal v sitcomu SILVER SPOONS /1982-1987/. Jako již dospělý herec zazářil ve westernovém miniseriálu LONESOME DOVE /1989/, poté v krimi seriálu NYPD BLUE /1993-2005/ a také jako Mike Doyle v akčním seriálu 24 /2001-2010/.

Po filmu The Champ, hrál v disneyovském dobrodružném snímku THE LAST FLIGHT OF NOAH'S ARK /1980/ a tentýž rok se objevil spolu s Alecem Guinessem v rodinném filmu LITTLE LORD FAUNTLEROY. Po úspěchu sitcomu Silver Spoons, kde hrál postavu Rickyho Strattona, dostal příležitost účinkovat jako hostující časoměřič při druhém výročním utkání ve wrestlingu mezi Hulkem Hoganem a King Kong Bundym. Následně se pak přihlásil na střední školu Calabasas High School. Jakmile dospěl, začal bojovat proti nálepce dětské hvězdy, změnil si jméno na Rick a bral role, které mu pomohly se plně stát klasickým hercem.

Jeho účinkování v již zmíněné mini-sérii Lonesome Dove a následně v jejím pokračování RETURN TO LONESOME DOVE /1993/, jej plně usadilo v poli respektovaných dospělých herců. Pozici si nadále upevnil hraním v komediálním seriálu SCRUBS /2001-2010/ v roli zdr.bratra Paula Flowerse či Dr.Dylana Westa z lékařského seriálu STRONG MEDICINE /2000-2006/. V akčním dramatu s Denzelem Washingtonem a Genem Hackmanem CRIMSON TIDE /1995/ ztvárnil vedlejší postavu poručíka Paula Hellermana a v roce 2001 hrál hlavní roli majora Charlese Whitea Whittleseyho ve válečném dramatu THE LAST BATTALION.

V roce 2004 napsal a režíroval celovečerní film BLACK CLOUD – drama o boxerovi navajského původu. Ve stejný rok natočil a hrál ve videoklipu "Whiskey Lullaby" hudebního dua Brad Paisley a Alison Krauss. Ve videoklipu hrály i Schroderovi děti a klip získal ceny pro nejlepší videoklip roku a režiséra videoklipu na CMT Music Awards. V roce 2009 natočil dobrodružný horor HELLHOUNDS.


13.4.1970
Staten Island, New York City, New York, USA
Ricky Schroder csfd

Dolly Parton's Christmas of Many Colors: Circle of LoveDolly Parton's Coat of Many ColorsLocker 13Cesta za spravedlností: Srdcová královnaOur Wild HeartsRogueTo the MatBlood Done Sign My NameDostaň ho tamCesta do středu ZeměKmen Andromeda14 hodin strachuBlack CloudTvář teroruSmrtící důsledekKulečníkoví blázniZtracený praporWhat We Did That NightEbenezerI Woke Up Early the Day I DiedDetention: The Siege at Johnson HighSrdce naplněné deštěmToo Close to HomeNevinné obětiKrvavý přílivTexasTo My Daughter with LoveČas rozhodnutíDaleko odnikudVolání divočinyCestou necestouKrvavá řekaPokrevní bratřiNávrat neznáméhoSlibNa šikmé plošeOhrožení na dálnici 91Too Young the HeroApt PupilA Reason to LiveTwo Kinds of LoveSomething So RightCesta divočinouMalý lord FauntleroyPoslední let Noemovy archyŠampionTaková nenormální rodinka24 hodinKřižovatky medicínyRobot Chicken


Aktualizace osobnostního profilu Ricky Schroder: 31.10. 2023 08:37