Lenka Machoninová 72 let


Lenka Machoninová se narodila v Praze do rodiny divadelního kritika, spisovatele a překladatele Sergeje Machonina. Vystudovala herectví na pražské DAMU (1972). Po absolutoriu získala své první angažmá v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích (Josefína, Peer Gynt). Od roku 1976 působila ve svobodném povolání a rozhodujícím způsobem se podílela na profilaci pražského divadla Na okraji (Labuť, která škrtí, Lady Macbeth Mcenského újezdu, Causy, Švejci). Ve druhé polovině 80. let byla členkou Laterny magiky, kde se podílela na inscenacích pantomimické skupiny Alfréd a spol. (Deklaunizace, Archa bláznů).

V současnosti žije Lenka Foletti Machoninová ve Švýcarsku v italském kantonu Ticino, v městečku Maggia pod jižními svahy Alp. Se svým manželem, klaunem Albertem Foletti je majitelkou nejmenšího toulavého divadelního cirkusu v Evropě jménem Giroldon (pozn. giroldon v ticinském nářečí znamená tulák). S tímto cirkusem, jehož jedinými artisty jsou pouze Lenka a Alberto, každý rok putují po evropských zemích a v posledních letech zajíždí až na dálný východ do Ruska. Každý rok jsou k vidění i u nás v České republice.


11.7.1951
Praha, Československo
Lenka Machoninová csfd

MassebaThe Raggedy RawneyBumerangJá nejsem jáSkalpel, prosímFešák HubertPlaché příběhyBlues pro EFBTemné slunceJak rodí chlapOsada HavranůCo dělatJsem nebeObyčejný člověkVlajky korzárůLetos v záříSbohem, deštivé město !Třicet případů majora ZemanaTurbaNaši furiantiPlášťBakalářiPísničky na okraji


Aktualizace osobnostního profilu Lenka Machoninová: 3.11. 2023 23:15