Evelyn Ankers (1918 - 1985)


Když se řekne Evelyn Ankersová, fanoušci starých hororů si okamžitě vybaví její krásu, výrazný křik a půvabný úsměv. Stala se nedílnou součástí několika kultovních hororů studia Universal. Na plátně se setkala s vlkodlakem, neviditelným mužem i hrabětem Draculou a byla právem nazývána „královnou béčkových filmů“. Nakonec však dala přednost rodinnému životu, díky čemuž zůstala na plátně navždy mladá.

Na počátku druhé světové války emigrovala do Spojených států, kde podepsala smlouvu se studiem Universal a hned ji obsadili do filmu komediální dvojice Abbotta a Costella s názvem Hold That Ghost (1941). Největší průlom ale přišel s hororem Vlkodlak (1941). Evelyn si v něm zahrála něžnou Gwen Conliffovou, která se snaží pomoci prokletému Larrymu Talbotovi, jež se za svitu měsíce mění v hrůzostrašné monstrum. Larryho Talbota si zahrála další hororová legenda, Lon Chaney Jr., s nímž se Ankersová setkala ještě několikrát při natáčení filmů Frankensteinův duch (1942), Drákulův syn (1943) nebo The Frozen Ghost (1945). Oba se však za kamerou údajně neměli příliš v lásce a Evelyn vadilo Chaneyho časté pití.

Ve čtyřicátých letech byla zasnoubená s Glennem Fordem, ale zásnuby zrušila, protože potkala lásku svého života, pohledného herce Richarda Denninga. Zahrála si ještě v řadě převážně hororově laděných filmů, jako například The Mad Ghoul (1943), Weird Woman (1944), The Invisible Man's Revenge (1944) či The Pearl of Death (1944) a v roce 1950, kdy se objevila v roli Calamity Jane ve snímku The Texan Meets Calamity Jane, se rozhodla s filmem nadobro skončit a věnovat se rodině. Občas ještě vzala některou z příležitostných nabídek v televizi a v roce 1960 natočila se svým manželem její úplně poslední, krátký film s názvem No Greater Love. Tím však její filmová kariéra skončila.

Evelyn Ankersová zemřela v roce 1985 na rakovinu vaječníku. Dvanáct dní po jejích šedesátých sedmých narozeninách. Pochováni jsou s Richardem na Hawaii, kde spolu dlouhá léta žili a měli spolu dceru Dee.


17.8.1918
Valparaiso, Chile
29.8.1985
Haiku, Maui, Hawaii, USA
Evelyn Ankers csfd

No Greater LoveThe Texan Meets Calamity JaneTarzan's Magic FountainParole, Inc.Last of the RedmenSpoilers of the NorthThe Lone Wolf in LondonBlack BeautyFlight to NowhereQueen of BurlesqueThe French KeyThe Fatal WitnessThe Frozen GhostBowery to BroadwayJdi za chlapciJungle WomanLadies CourageousPardon My RhythmThe Pearl of DeathWeird WomanAll by MyselfCrazy HouseDivoká zajatkyněDraculův synHers to HoldKeep 'Em SluggingSestra jeho komorníkaThe Mad GhoulYou're a Lucky Fellow, Mr. SmithEagle SquadronFrankensteinův duchNorth to the KlondikePierre of the PlainsSherlock Holmes and the Voice of TerrorThe Great ImpersonationBachelor DaddyBurma ConvoyHit the RoadHold That GhostVlkodlakOver the MoonClaydon Treasure Mystery, TheComing of AgeMurder in the FamilySecond ThoughtsThe Villiers DiamondPožár nad AngliíRytíř beze zbraněWings of the MorningLand Without MusicRembrandtCheyenneScreen Directors PlayhouseThe 20th Century-Fox HourThe Star and the StoryAdventures of the FalconGeneral Electric TheaterCavalcade of AmericaMr. & Mrs. North


Aktualizace osobnostního profilu Evelyn Ankers: 6.11. 2023 06:38