Jiří Macháček 57 let


Jiří Macháček, český zpívající herec a hrající zpěvák, se narodil 6. července 1966 v Litoměřicích a žije v Praze. Studoval Právnickou fakultu na Karlově Univerzitě a zároveň Ježkovu konzervatoř. Věnuje se převážně herectví. Vystupoval v několika divadlech (Na Zábradlí, Sklep atd.) a zahrál si v mnoha filmech. Za film Samotáři (2000), ve kterém se objevil v roli věčně zhuleného Jakuba získal Českého lva za nejlepší mužskou vedlejší roli. V roce 2004 byl opět nominován na Českého lva a to za hlavní mužskou roli ve filmu Horem pádem, kde si zahrál fotbalového fanouška Františka, který vychovává dítě tmavé pleti. Dále si zahrál např. ve filmech Jedna ruka netleská (2003),Mazaný Filip (2003) nebo Návrat Idiota (1999). K filmu Jedna ruka netleská napsal společně s Davidem Ondříčkem scénář.

Byl jedním ze zakladatelů a moderátorů (vystupoval jako Doktor Vinetú) mystifikačního, dnes již neexistujiciho Radia Limonadový Joe. Herectví se krátce věnoval na European Film Academy v Dánsku.


6.7.1966
Litoměřice, Československo
Jiří Macháček csfd

Betlémské světloBourákZubatá nekouše!TomanZahradnictví: DezertérZahradnictví: Rodinný přítelWilsonovPohádkářFimfárum – Do třetice všeho dobrého 3DMuži v nadějiOdcházeníKuky se vracíObčanský průkazŽeny v pokušeníKlub osamělých srdcíJahodové vínoNestydaMedvídekVratné lahveKráska v nesnázíchSkřítekHorem pádemJedna ruka netleskáMazaný FilipVýletDračí doupěOtesánekSamotářiNávrat idiotaPraha očima...MinulostMrtvej broukPasti, pasti, pastičkyStříbrný a RyšavecO perlové panněKamenný mostO mrňavém obroviKrál blázenLepší pánFranz a FeliceTo se vysvětlí, soudruzi!Kancelář BlaníkKinetická encyklopedie všehomíraHospodaPlaneta PrahaZe života Ivana TrojanaFilm o filmu: PohádkářZuzana Michnová - Jsem slavná tak akorátDrop In - nikdy není pozděDie DeutschenFilm o filmu Kuky se vracíNeobyčejné životyČT Live - J.A.R. 20 let: PLES ESAnatomie gaguMIG 21 - live showFilm o filmu: Skřítek


Aktualizace osobnostního profilu Jiří Macháček: 31.10. 2023 19:20