Neil Druckmann 45 let


Neil Druckmann je izraelsko - americký scénárista, kreativní režisér a programátor pro známé herní studio Naughty Dog. Je známý především svou prací na hrách ze série „Uncharted“ a „The Last of us“. Narodil se a byl vychován v Izraeli, z něhož se ve svých 10 letech přestěhoval do USA, kde studoval počítačové vědy na univerzitě v Pittsubrghu.

Pro jeho styl psaní je typický důraz na propracované postavy a vztahy mezi nimi. Sám se nechal slyšet, že nemá v lásce příběhy s nepřehledně komplikovaným příběhem. Naopak si prý užívá detailní popisování postav a snaží se je hráči co nejvíce přiblížit. A právě propracované postavy, perfektní vizuální zpracování a důraz na každý detail dělají z her od studia Naughty Dog zážitky, ke kterým se mnoho lidí neváhá vracet znovu a znovu.

Dnes již hlava studia Naughty Dog žije v Los Angeles se svou ženou a dcerou. Pracuje na pokračování hry „The Last of us“ a také na stejnojmeném celovečerním filmu na motivy veleúspěšné hry. Nám nezbývá nic jiného než se těšit a doufat, že jeho další projekty budou minimálně tak úspěšné, jako byly ty předchozí.


5.12.1978
Izrael
Neil Druckmann csfd

The Last of UsGrounded II: Making the Last of Us Part IIJak vznikal seriál The Last of UsThe Making of Uncharted: Drake's FortuneThe Game Awards 2021The Game Awards 2014


Aktualizace osobnostního profilu Neil Druckmann: 19.4. 2024 23:47