Graziella Granata 83 let


Graziella Granata se narodila 16. března 1941 v Římě. Jako herečka byla aktivní od počátku šedesátých do počátku sedmdesátých let minulého století a celkem vytvořila třicet filmových rolí. Graziella navštěvovala experimentální filmové centrum, které absolvovala s titulem v dramatu, roku 1960. Poté podepsala smlouvu s Rizzoli Films a začala se objevovat v řadě filmů této společnosti.

Graziella dostávala role i ve filmech s vážnější tématikou jako jsou AMORI PERICOLOSI (1964), INCOMPRESO (VITA COL FIGLIO) 1967 či BERSAGLIO MOBILE (1967). Jelikož je její kariéra datována do šedesátých let, nechybí samozřejmě ani klasický western AL DI LÁ DELLA LEGGE (MIMO ZÁKON) 1968 s obsazením Lee Van Cleef, Antonio Sabato či Bud Spencer. Anita Reali, v komedii Alessandra Blasettiho LA RAGAZZA DEL BERSAGLIERE (1962), je určitě nejvýraznější rolí herecké kariéry Grazielly. Dívka, která přichází o snoubence, ale jeho duch jí stále pronásleduje, hledá přístřeší pro svou duši v manželství s nevýrazným a plachým mužem. Za svůj výkon v této roli obdržela roku 1967 David di Donatello Awards a o rok později také Zlatý glóbus. V roce 1965 hrála Graziella, jako mnoho jiných, sebe samotnou v dokumentárním snímku Piera Paola Pasoliniho COMIZI D´AMORE. Posledním filmem Grazielly byl DON CAMILLO E I GIOVANI D´OGGI (1972).

Ani po získání ocenění za roli Anity v roce 1967, se jí nepodařilo získat lepší role a Graziella opustila filmový průmysl. Zkusila to na jevišti i v televizi, ale nakonec opustila herectví úplně.


16.3.1941
Řím, Lazio, Itálie
Graziella Granata csfd

Don Camillo e i giovani d'oggiFratello ladroIl trapiantoCinque figli di caneSatyriconKachna zazvoní v 7.30Mimo zákonBersaglio mobileI quattro tassistiNepochopenýIschia operazione amoreJá, já, já ... a ti druzíRagazza del bersagliere, LaTéměř dokonalý zločinAmerická manželkaSoudruh Don CamilloAimez-vous les femmes ?Amori pericolosiLe voci biancheLiolaAppuntamento in RivieraIl segno del vendicatoreKaribský sokolLa strage dei vampiriSmogMaciste, l'uomo più forte del mondoI piaceri dello scapoloLa Vengeance du Sarrasin


Aktualizace osobnostního profilu Graziella Granata: 31.3. 2024 19:49