Shane Dawson 35 let


Shane Dawson, vlastním jménem Shane Lee Yaw je americký YouTuber, komik, herec a režisér.

Poprvé se začal zajímat o natáčení videí, když se svými kamarády na střední škole dělal filmové projekty. V březnu 2008 se Dawson rozhodl vytvořit svůj první YouTube kanál nazvaný ShaneDawsonTV, ke kterému od té doby přibyly dva další. Nyní je na YouTube známý vytvářením humorných videí zahrnujících mnoho opakujících se postav či napodobováním celebrit. Vymýšlí parodie na populární hudbu, videa a televizní pořady. V září roku 2015 dosahuje jeho hlavní kanál více než 6.9 miliónů odběratelů.

V roce 2014 se splnil jeho sen, když se mu dostala příležitost natočit vlastí film Not Cool, ve kterém si i zahrál. Tento film byl součástí dokumentární série nazvané The Chair, v níž byl dvěma začínajícím režisérům přidělen ten samý scénář, z kterého měli za úkol vytvořit film. Lidé poté měli možnost volit pro jeden z nich. Not Cool stál proti filmu Anny Martemucci s názvem Holidaysburg, Dawson tuto soutěž vyhrál.

Na začátku roku 2015 vydal memoár nazvaný I Hate Myselfie: A Collection of Esseys, pár částí knihy se také dočkaly podoby krátkých filmů.


18.7.1988
Long Beach, California, USA
Shane Dawson csfd

Internet FamousBob Thunder: Internet AssassinSmosh: The MovieNot CoolSmileyClevver NowEscape the NightMyMusicThe High Fructose Adventures of Annoying OrangeYour Grammar SucksLast Moments of RelationshipsElectric SpoofalooTotally SketchSmoshThe Beautiful World of Jeffree StarThe Return of Eugenia CooneyThe Secret World of Jeffree StarFrontlineThe ChairIt Gets WorseI Hate MyselfieI Hate Myselfie 2Friends 4everHow Shananay Stole ChristmasHey Qween!The LaundryBefore They Were FamousThe Playboy Morning ShowPiper's Picks TV


Aktualizace osobnostního profilu Shane Dawson: 31.10. 2023 17:20