Marie Rottrová 82 let


Marie Rottrová se narodila 13. listopadu 1941 v Ostravě-Hrušov. Pochází z hudební rodiny. Otec byl varhaník a matka zpěvačkou. Marie se od mládí učila hrát na klavír. Po maturitě pracovala nějaký čas jako úřednice spořitelny. Ještě jako úřednice se v roce 1960 zúčastnila ostravské hudební soutěže, která hledala mladé talenty. Hudebním doprovodem byl Orchestr Gustava Broma. Na základě této soutěže byla pozvána do Československé televize. Vystoupila zde s písničkou Jana Hammera a Jaromíra Hořce Rozmarné stvoření.

Často vystupovala v tehdejší Československé televizi (zejména ostravské tv studio), kde ji dávali hodně času a prostoru pro účinkování. Hrála ve slovenském muzikálovém filmu NEBERTE NÁM PRINCEZNU a účinkovala v populárním pořadu DIVADÉLKO POD VĚŽÍ (22 dílů), kam si pravidelně zvala atraktivní hosty (Karel Gott, Pavel Bobek, Jří Bartoška atd.). S některými svými hosty nazpívala duety. Koncem 80.let se dostavily první osobní i zdravotní problémy. Umělecká dráha úspěšné zpěvačky byla narušena i listopadovými událostmi roku 1989.

Od roku 1985 žije v Praze. Je po druhé vdaná. Z prvního manželství ma dva již dospělé syny. Oba dva jsou hudební skladatelé. Převzala písničku od BLACK SABBATH She´s gone, kterou nazpívala pod názvem LÁSKO VONÍŠ DEŠTĚM.


13.11.1941
Ostrava, Protektorát Čechy a Morava
Marie Rottrová csfd

Tři bratřiKarel Gott StoryPlaváčekZpěváci na kraji nemocniceNeberte nám princeznuKam nikdo nesmíEmma v oblacíchMarie Rottrová: To mám tak rádaPopStoryKarel je GottPeter Lipa - 75 rokov v plnom nasadeníVečer lidí dobré vůle - Velehrad 2017Černá hvězda podruhéČT Live: Karel Černoch - 70Český žurnál13. komnataAhoj, Marie!Tajemství celebritMarie Rottrová: Tisíc tváří láskyPo stopách hvězdMarie RottrováAhoj, Ostravo!Poprvé aneb střípky ze života Jaromíra NohaviciPocta Karlu HáloviHvězdy na VltavěBigbítSvou káru táhnem dálAndělé strážníHitparáda 80. letMichaela Linková: NeodcházejMarie Rottrová: Lásko, voníš deštěmMarie Rottrová: To mám tak rádaMarie Rottrová: MarkétkaMarie Rottrová: Řeka láskyMarie Rottrová: Kůň bílýMarie Rottrová: Baby, vítej k námKoncert pro UkrajinuVěra Špinarová... a pořád Vás mám ráda!Karel Gott 70Tříkrálový koncertČT Live - Neřež a Marie RottrováPavel Bobek - 60 let v americkém stoletíBratislavská lýra 1987: Marie RottrováHity 86Vánoční koncert Karla GottaDvacet let OlympicuŘekneme to písničkouRetrojízdaYvetta Simonová 95 - Tobogan speciálČeský Slavík 2023Adventní koncerty České televize 2020


Aktualizace osobnostního profilu Marie Rottrová: 24.2. 2024 08:58