Larry David 76 let


Larry David se narodil 2.7. 1947 v Brooklynu ( New York ). Je to herec, spisovatel, producent a komik. Vystudoval University of Maryland v College Park. Je tvůrce seriálu SEINFELD (NBC 1989-1998). Rád vzpomíná na své dětství, svými slovy ho měl doslova "nádherný". Larry chtěl být komikem a čerpá tak hlavně ze svého dětství a okolí.

Dále se Larry David pokoušel prosadit jako režisér a ukázalo se, že to nebyla asi ta správná volba. Režíroval film HROZNY HNĚVU, který nesklidil až tak velký úspěch. Roku 1999 přeci jen přišly jeho velké chvíle… napsal, produkoval a hrál v komedii HBO LARRY DAVID: CURB YOUR ENTHUSIASM. Dalším rokem vytvořil a hrál hlavní role v seriálech CURB YOUR ENTHUSIASM a LARRY, KROŤ SE. Měl za to několik nominací Golden Globe za nejlepší komediální sérii a nejlepšího herce.

V dnešní době můžeme Larryho Davida vidět asi v jedné ze svých největších rolí v oblasti herecké, ve snímku Woodyho Allena UŽÍVEJ SI, CO TO JDE kde byl pasován do hlavní role Borise Yellnikoffa, mrzutého génia, který neuskutečnil své sny a teď šíří svoji genialitu a svůj pesimistický názor na dnešní realný svět.


2.7.1947
Brooklyn, New York City, New York, USA
Larry David csfd

Bez minulostiTři moulovéOther Side of Paradise, TheUžívej si, co to jdeJe tady někdo?Larry David: Curb Your EnthusiasmHrozny hněvuPovídky z New YorkuZlaté časy rádiaDva ve městěSecond ThoughtsLarry, kroť seLiga snůTripTankThe Paul Reiser ShowHannah MontanaVincentův svět


Aktualizace osobnostního profilu Larry David: 31.12. 2023 10:13