Angela Sarafyan 40 let


Americká herečka arménského původu Angela Sarafyan se narodila do rodiny herce Grigora a malířky Zarmine Sarafyanových. Ve čtyřech letech se s rodinou přestěhovala do Los Angeles v Kalifornii, kde se začala věnovat baletu a hře na klavír. V dětství se chtěla stát lékařkou, řidičkou kamionu nebo učitelkou. Nakonec však zvítězilo herectví.

Angeliným prvním celovečerním filmem bylo v roce 2005 komediální drama Halfway Decent. Poté následovala nezávislá komedie Modrý maskot, kde si Angela zahrála po boku Lisy Kudrow, nebo drama Zkažené mládí o lidech, kteří se stali v dětství stali oběťmi zneužívání. Větší filmovou příležitostí pro ni byla až roku 2012 postava upírky Tiy v úspěšné teenagerské sérii Twilight sága: Rozbřesk - 2. část. Poté se objevila například v nepříliš dobře hodnoceném akčním filmu Smyčka se stahuje, kde si zahrála se Scottem Eastwoodem. Zdaleka největší popularity a uznání kritiky jí ale přinesla role androidky Clementine Pennyfeather ve sci-fi seriálu Westworld z roku 2016.

Navzdory slávě však Angela nezapomíná na své zakavkazské kořeny. Jednu z hlavních rolí například ztvárnila v bláznivé komedii Ztracen v Arménii z roku 2012 anebo v dramatu Příslib, který pojednává o arménské genocidě na počátku 20. století.

I když je Angela velmi aktivní na sociálních sítích, svůj soukromý život si pečlivě střeží. Jedna z mála informací, kterou o ní fanoušci vědí je to, že ve volném čase ráda maluje nebo se věnuje svému německému ovčákovi.


30.6.1983
Jerevan, Arménie, Sovětský svaz
Angela Sarafyan csfd

Little DeathHail MaryPet Shop DaysUtíkej a střílejA House on the BayouCagedKing KnightReminiscenceWhere Are YouZlo s lidskou tváříJsme jako loděPříslibSmyčka se stahuje1915Me Him HerMe You and Five BucksNeverI Am VictorImigrantNoise MattersŠpionážSpeed DemonsTwilight sága: Rozbřesk - 2. částZtracen v ArméniiA Good Old Fashioned OrgyAmerican AnimalFault LineRepo ChickZnovu se zamilovatInformátořiŽivot je krásnýModrý maskotZkažené mládíHalfway DecentPoslední běhParanormal GirlWestworldDo temnotyAmerican Horror StorySpravedlnost v krviLet's Big HappyZákon a pořádek: Útvar pro zvláštní obětiMyšlenky zločince


Aktualizace osobnostního profilu Angela Sarafyan: 13.3. 2024 11:59