Libuše Šafránková (1953 - 2021)


Libuše Šafránková od dětství chodila do různých dramatických kroužcích a nezištně hrála i v divadle. Později v době, kdy ještě studovala na dramatickém oddělení brněnské konzervatoře, zazářila na scéně brněnské Mahenovy činohry v titulní roli Shakespearovy Julie a hned na to v témže roce (1971), ztvárnila nezapomenutelnou roli Barunky ve dvoudílném filmu Babička. Po asi téměř ročním působení v pražském Divadle za branou přešla v roce 1972 do Činoherního klubu, kde odehrála např. roli Niny Zarečné v Krejčově inscenaci Racka nebo Colombinu v Menzelově komedii Tři v tom.

Kromě filmů a divadelních her si Libuše Šafránková zahrála i v několika seriálech. Asi nejproslulejším se stal Náhrdelník z roku 1992, kde se objevila po boku svého manžela Josefa Abrháma.


7.6.1953
Brno, Československo
9.6.2021
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Libuše Šafránková csfd

Jak jsme hráli čáruDonšajniPřijde letos Ježíšek?MicimutrFišpánská jablíčkaKouzelná tetička ValentýnaKouzla králůPsí kusRestaurace U princeStará láska nerezavíElixír a HalíbelaNávrat ztraceného rájeVšichni moji blízcíBáječná léta pod psaDoktor Munory a jiní lidéKoljaPlay StrindbergMurray Schisgal: StenotypistéNesmrtelná tetaKrálovský život otrokaHřbitov pro cizinceObecná školaŽebrácká operaPofoukej mi jahodyDokonalý muž, dokonalá žena aneb Návštěva mladé dámyEl mar es azulČlověk proti zkázeDva na houpačceDvě z PařížeNejlepší kšeft mýho životaSetníkův štítSvědek časuPan PickwickZa svědka půjde počítačZuřivý reportérMandarinkový pokojRevue za šest korunVesničko má střediskováVěčný FaustJestřábí v잎ofka z JanovicJára Cimrman ležící, spícíSlavnosti sněženekSvatební cesta do JiljíTři cesty k domovuSůl nad zlatoTřetí princVojáček a dračí princeznaŠvédská zápalkaKřtinyPascaPohádka o mokrosuchém štěstíSmrt a blažená paníTriptych o láskeVrchní, prchni!Vzorná tchyněJak je důležité míti FilipaPoslední koncertSilvestr svobodného pánaBrácha za všechny peníze


Aktualizace osobnostního profilu Libuše Šafránková: 3.11. 2023 20:51