Helen McCrory (1968 - 2021)


Helen McCrory se narodila v Londýně matce fyzioterapeutce a otci diplomatovi. Díky otcově zaměstnání procestovala celý svět. Žila například v Norsku, Nigérii, Kamerumu, Tanzanii, Zanzibaru a také v Paříži, kde navštěvovala anglickou internátní školu.

Helenin životní partner je herec Damien Lewis (Sága rodu Forsytů, Bratrstvo neohrožených) . Mají spolu dvě děti dceru Manon (* 8. září 2006) a syna Gullivera (* 2. listopadu 2007).

V roce 2007 si měla Helen zahrát Belatrix Lestrangeovou v potterovském pokračování Harry Potter a Fénixův řád, ale musela se této role vzdát, protože otěhotněla. A tak se na plátno kin dostane až v šestém pokračování, kde si zahraje matku Draca Malfoye.

Helen se však nevěnuje jen herectví, ale je také úspěšnou básnířkou. Napsala básnickou sbírku, za kterou získala cenu Five Gold Rings.


17.8.1968
Londýn, England, Velká Británie
16.4.2021
Londýn, England, Velká Británie
Helen McCrory csfd

CharlotteS láskou VincentJejich nejlepší hodina a půlBillKrálova zahradniceTommy Cooper: Komik bez líčidlaŽena v černém 2: Anděl smrtiFlying BlindSkyfallWe'll Take ManhattanHarry Potter a Relikvie smrti - část 2Hugo a jeho velký objev4.3.2.1Harry Potter a Relikvie smrti - část 1Zvláštní vztahyFantastický pan LišákHarry Potter a Princ dvojí krveTemné vzpomínkyFrankensteinKrálovnaCasanovaMesiáš 4: Božská komedieNezničitelná láskaSherlock Holmes a případ hedvábné punčochyCarlaLucky JimDead GorgeousHrabě Monte CristoCharlotte GrayHotel SplendideZlomek sekundySpoonface SteinbergStand and DeliverSurovecThe James GangWitness Against HitlerStreetlifeInterview s upíremOdhaleníGangy z BirminghamuKvízPřes mrtvolyJeho temné esence


Aktualizace osobnostního profilu Helen McCrory: 1.11. 2023 00:19