Larry Charles 68 let


Larry Charles je americký scénárista, producent a režisér. Narodil se 20. února 1956 v Brooklynu, New York. Vyrůstal v Coney Island v židovské rodině. Studoval na Rutgers University, poté pracoval jako scénárista hudebního seriálu Fridays (1980) kde se seznámil s Larry Davidem, který mu dohodil jeho první práci.

Režisérská část kariéry Larryho Charlese začala komediálním seriálem LARRY, KROŤ SE (2000). Na tomto sitcomu spolupracoval s Larry Davidem, který ztvárnil hlavní roli.

Prvním celovečerním filmem, který natočil je hudební drama INKOGNITO (2003), ve kterém se objevila celá plejáda hvězdných herců jako například : Jeff Bridges, Penélope Cruz, John Goodman, Ed Harris, Val Kilmer, či , Bob Dylan a celá řada dalších.

Poslední tvorba Larryho Charlese coby režiséra se pojí s hercem Sacha Baron Cohenem. Poprvé se u filmu potkali při práci na ulítlé komedii BORAT (2006), ve které si Cohen střihl roli zaostalého kazašského reportéra Borata. V jehož stopách kráčí i další z Charlesových snímků, stejně ulítlá komedie BRUNO (2009). Zde se Cohen představí v roli největší rakouské celebrity homosexuálního modela Bruna.


20.2.1956
Brooklyn, New York City, New York, USA
Larry Charles csfd

Pierre PierreDicks: The MusicalArmáda jednohoDiktátorLee MathersBrunoBorat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národuInkognitoLarry, kroť seThe ComediansMixologyNová holkaVincentův světShow Jerryho SeinfeldaThe Larry David StoryNebezpečný svět komedie Larryho CharleseProboha!Rides Dirty with JerryJsem do tebe blázen


Aktualizace osobnostního profilu Larry Charles: 16.11. 2023 14:36