Karolina Slunéčková (1934 - 1983)


Půvabná a nádherná herečka Karolína Slunéčková známá především z československých seriálů jako například DYNASTIE NOVÁKŮ, MY VŠICHNI ŠKOLOU POVINNÍ či OKRES NA SEVERU, se narodila 8. dubna 1934 na Kladně. Žena, jež měla krásný úsměv v mládí trénovala balet a věnovala se stepu. Karolína Slunéčková byla skvělá společnice, kam přišla, tam jí ihned bylo plno. Vyzařovala z ní ohromná energie. Byla to dívka se skvělým tanečním a pohybovým nadáním.

Hrála nejen v seriálech, ale také ve filmech ANIČKA JDE DO ŠKOLY, ŽENU ANI KVĚTINOU NEUHODÍŠ, PŘÍPAD MRTVÝCH SPOLUŽÁKŮ, PARTA HIC, ÚTĚKY DOMŮ či v komedii TEN SVETR SI NESVLÍKEJ.

Karolína Slunéčková byla opravdová dáma s erotickým nábojem. Ke svým kolegům byla vždy úpřímná a pokud jí někdo házel klacky pod nohy, vždy mu okamžitě řekla, co si o něm momentálně myslí. Neměla žádné vytoužené cíle, byla spokojená na jevišti a hlavně byla šťastná, když se jako herečka líbila publiku. Šťastně prožila i svůj soukromý život. Jejím manželem byl herec Rudolf Vodrážka. Karolína měla také obrovský vztah k módě. Krásné boty a obří klobouk, to bylo její.

Ráda vařila, milovala cukrovou vatu, o víkendech jezdila na chalupu do jižních Čech a starala se o svoji zahrádku. Zcela neočekávaně onemocněla rakovinou plic, která měla velice rychlý spád. Dne 11. června roku 1983 podlehla této zákeřné nemoci ve věku nedožité padesátky. Její hrob naleznete v jižních Čechách, v obci Lnáře nedaleko Strakonic.


8.4.1934
Kladno, Československo
11.6.1983
Praha, Československo
Karolina Slunéčková csfd

InzerátVětrná setbaDaleko od stromuHlavní výhraMá láska s JakubemPoslední vlakPražská terčovnicaSlečna se špatnou pověstíSny o ZambeziTaneček přes dvě peklaTřeboňská pohádkaVítr v kapseDivoký koník RynJak se peče štěstíKaždému jeho nebeDen velkého tichaHrdina se nebojíLakovkaOddělení zvláštní péčePředjaříStarožitníkův krámTen svetr si nesvlíkejÚtěky domůDívka světových parametrůGrandleKam nikdo nesmíMuzika pro dvaNositelé zeměkouleTchánA od zítřka už budu moudráKulový bleskPlotýnky na tři dnyPumpaři od Zlaté podkovyZadními vrátky do ZOO za zvířátkyHop - a je tu lidoopJá bych se tak ráda vdávalaMamzelle NitoucheNa rohu kousek od metraPodezřelé okolnostiStopy našeho časuZlaté rybkyŘeknem si to příští létoŠestapadesát neomluvených hodinŠtipku soliBěž, ať ti neutečeFestival v DolínkuJezevecParta hicPřípad mrtvých spolužákůStáří devatenáctStřílej oběma rukamaTo byla svatba, strýčku!ŽenitbaIba láskaJak se ševcem šili čertiLístek do památníkuPomerančový klukSova sídlí v dutém stroměČtyři zlaté prýmky


Aktualizace osobnostního profilu Karolina Slunéčková: 3.11. 2023 01:48