Josh Dun 35 let


Joshua William Dun, známý jako Josh Dun, je americký bubeník. Od roku 2011 působí v dvoučlenné skupině Twenty One Pilots společně s Tylerem Josephem.

V průběhu dospívání se Josh choval agresivně a rodiče ho málem vyhodili z domu, když mu bylo 14. Hrozilo mu také poslání do vojenské školy. Rodiče mu také mluvili do hudby, kterou by měl poslouchat, protože se jim moc nezamlouval punk, jež ovšem Josh miloval. Rozhodl se nejít na vysokou školu a raději s přáteli začal pracovat v Guitar Centre, kde se potkal i s bývalým bubeníkem z Twenty One Pilots Chrisem Salihem.

Joshova hudební kariéra začala v roce 2010 v kapele House of Heroes, kde zaskakoval po dobu osmi měsíců za bubeníka Colina Rigsbyho, který si kvůli rodině vzal volno. Díky Chrisi Salihovi, který s Joshem pracoval, se seznámil s frontmanem Twenty One Pilots Tylerem Josephem. Když tedy v roce 2011 ze skupiny Salih společně s Nickem Thomasem z časových důvodů odešli, Josh dal v práci výpověď a začal hrát v Twenty One Pilots.

V době Joshova příchodu měla skupina za sebou už první album a druhé s názvem „Regional At Best“ bylo vydáno v roce 2011. Dvojice pořádně prorazila až se třetím albem „Vessel“ z roku 2013, které se začalo hrát v amerických rádiích. Celosvětovou známost přineslo album z roku 2015 s názvem „Blurryface“, zejména pak píseň „Stressed Out“. Po delší odmlce kapela vydala v červenci 2018 písně „Jumpsuit“ a „Nico and the Niners“ z chystaného alba „Trench“.


18.6.1988
Columbus, Ohio, USA
Josh Dun csfd

Rychle a zběsile 10Twenty One Pilots Cinema ExperienceTwenty One Pilots: Live at Southside Music FestivalTwenty One Pilots: Livestream ExperienceTwenty One Pilots: The OutsideTwenty One Pilots: ChokerTwenty One Pilots: SaturdayTwenty One Pilots: Shy Awaytwenty one pilots - Level of Concerntwenty one pilots - The Hypetwenty one pilots: Chlorinetwenty one pilots - Jumpsuittwenty one pilots - Levitatetwenty one pilots - Nico And The Ninerstwenty one pilots: My Bloodtwenty one pilots - Heavydirtysoultwenty one pilots - Heathenstwenty one pilots - Fairly Localtwenty one pilots - Lane Boytwenty one pilots - Ridetwenty one pilots - Stressed Outtwenty one pilots - Tear In My Hearttwenty one pilots - Ode To Sleeptwenty one pilots - Car Radiotwenty one pilots - Guns For Handstwenty one pilots - House of Goldtwenty one pilots - Trucetwenty one pilots - Holding On To YouMTV Video Music Awards 2013Big Morning Buzz LiveSaturday Night Live


Aktualizace osobnostního profilu Josh Dun: 3.11. 2023 08:28