Andréa Ferréol 77 let


Jako osmnáctiletá se rozhodla pro herectví. Nejprve navštěvovala v Paříži kurzy Jean-Laurenta Cocheta a v další herecké průpravě pokračovala u Antoina Bourseillera v Centre Dramatique du Sud-Est v rodném Aix-en-Provence, kde také debutovala na jevišti v Molièrově hře Sganarelle čili Domnělý paroháč. Na festivalu v Avignonu se představila ve hře Françoise Billetdouxe Ticho, strom se ještě hýbá. V roce 1967 absolvovala turné s hrou André Roussina Roztržka a několik let pak hrála výhradně na pařížských scénách, mj. v Théâtre National Populaire.

Přestože se ani v následujícím desetiletí nedočkala hlavních rolí, její kariéra doznala kvalitativní zlepšení, neboť vytvořila výrazné vedlejší party v umělecky ambiciózních dílech významných evropských režisérů: divadelní scénografka Arlette v melodramatu z okupované Paříže POSLEDNÍ METRO (r. F. Truffaut); bohatá vdova Adelaida Gagnonová, jedna z cestujících dostavníku, v komorním snímku z doby francouzské revoluce NOC VE VARENNES (r. E. Scola); zmrzačená Alba Bewicková, které byly po autonehodě amputovány obě nohy, ale která porodí dvojčata ovdovělým bratrům-dvojčatům (B. Deacon a E. Deacon), jímž při havárii zahynuly manželky, v bizarní černé komedii z prostředí zoologické zahrady Z A DVĚ NULY (r. P. Greenaway).


6.1.1947
Aix-en-Provence, Francie
Andréa Ferréol csfd

Notre tout petit petit mariageChoeur de rockersEnvolUn mauvais garçonJust a gigoloEmma PeetersKnockL'Échange des princessesVražedná sezóna: Temná záhadaSaint-AmourLa Trouvaille de JulietteStíny smrti: Údolí lžíLa Victoire au bout du bâtonEinsteinMarion a LucieOdpouštím TiV utajeníÇa se soigne ?Můj život není romantická komedieKam zmizel můj syn?La Femme coquelicotLa Parenthèse interditeQuand les anges s'en mêlent...Le Cadeau d'ElenaMadame EduardNevěstyQui mange le coeur des hommes ?Loutka LoulouNoční podnikLe Conte du ventre pleinLourdesAsterix a ObelixNo respires: El amor está en el airePremier de cordéeUne pour toutesHans Eppendorfer: Suche nach LebenHeureusement qu'on s'aimeMirage noirEl ChickoLes Couleurs du diableMireille et VincentSomnia ou le voyage en hypnopompiaJsem blázen do blondýny IrisLe Montreur de boxeLa Belle de FontenaySto a jedna nocTzaleketCísařovy nové šatyDomenica. Alle kommen, keiner war daO Fio do HorizonteSladké vraždyTajemství vozu č. 13Die wahre Geschichte von Männern und FrauenUn ballon dans la têteZwischensaisonFamiglia in giallo, UnaLe Cri du lézardPomsta osamělé ženyFantóm operyIl Maestro


Aktualizace osobnostního profilu Andréa Ferréol: 18.3. 2024 06:13