Jana Štěpánková (1934 - 2018)


Dcera slavného herce Zdeňka Štěpánka, pravnučka českého básníka Vítězslava Hálka a sestra herců Petra a Martina Štěpánka začínala jako ochotnice po boku svého otce. Po studiích na DAMU začala její kariéra coby divadelní herečka na prknech pardubického divadla. Během let 1952 až 1972 působila v pražském libeňském Divadle S. K. Neumanna. Od roku 1972 do roku 2000 se jejím působištěm stalo Divadlo na Vinohradech. V roce 2000 ještě hostovala v mladoboleslavském divadle. Jejím manželem byl televizní režisér Jaroslav Dudek.

Jana Štěpánková si také s radostí zahrála ve filmech pro děti. Šlo například o film TÁTO, SEŽEŇ ŠTĚNĚ, kde si zahrála lékařku. Dále filmy STRAŠIDLA Z VIKÝŘE, kde si zahrála babičku Terezky, či DVA LIDI V ZOO, zde hrála hlavní zooložku.

V poslední době se objevila ve velmi úspěšné pohádce ANDĚL PÁNĚ, kde si zahrála Rózu. V komedii podle knihy Michaela Viewegha ÚČASTNÍCI ZÁJEZDU, zde stvárnila šarmantní dámu Helgu, za partnerku měla Květu Fialovou coby Šarlotu. A menší roli měla také ve filmu VŠECHNO NEJLEPŠÍ.


6.9.1934
Žilina, Československo
18.12.2018
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Jana Štěpánková csfd

Doktor Martin: Záhada v BeskydechKvartetoRodinkaOpravdová láskaVšechno nejlepší!Účastníci zájezduAnděl PáněDámě kord nesluší?Atentát na ministra financíNa hraněPoslední slovoUsmívej se, lásko máPatnácté létoMistr KampanusVikingové z Bronských vrškůBrokovnicePán plamínkůDva lidi v ZOOJmenuji se po tátoviPřátelská výpomocČlověk proti zkázeKdoví, kdy začne svítatMotaniceViktor VelikýDům na SahařeKoncertStrašidla z VikýřeTajemství čínského velbloudaTeraz sa už nehráme...Manželství Mamerta KalivodyPreceptorPřáteléSvětlo v tmáchExperiment EvaSlunečniceKariéraKonkurs na chlapaNádherná městaPoslední adresa neznámáZačalo to karafiátemRovnice o jedné krásné neznáméVdovcovy intimní večeryNezbedná pohádkaPaleta láskyFalstaffMedeaSám proti městuVelké trápeníZavolejte a přijeďteLev je v ulicíchZdravá vdova 29/169Legendy o zabitíHonoré de BalzacKaviár jen pro přáteleMlčení mužůJegor BulyčovLev a jeho brýlePekař Jan MarhoulČervená kůlnaAristokrati


Aktualizace osobnostního profilu Jana Štěpánková: 11.11. 2023 01:04