Shia LaBeouf 37 let


Shia Saide LaBeouf se narodil jako jediné dítě matce, tanečnici a baleríně, Shayne a otci, veteránovi z Vietnamu, Jeffreymu Craigovi LaBeoufovi, který si přivydělával jako klaun nebo mim. Jméno Shia znamená v hebrejštině „dar od Boha“ a příjmení z francouzštiny „Le Boeuf“ znamená „vůl". Malý Shia byl odjakživa veden k židovskému náboženství, koneckonců jeho matka má židovské kořeny. O svých rodičích říkal, že jsou „podivní“.

LaBeouf následně našel agenta a prostřednictvím něj figuroval v několika i finančně úspěšných vystoupeních. Tři měsíce poté vzal Shia lukrativní nabídku na seriál BÁJEČNÍ STEVENSOVI, který běžel každý týden na stanici Disney Channel, kde ztvárnil flegmatického a líného žáka sedmé třídy, který nijak nezapadá do úspěšné a bohaté rodinky. Jeho výkon mu vynesl několik nominací a cenu Emmy za nejlepší dětský herecký výkon.

Dá se říct, že rok 2003 byl pro Shiu revoluční. Zahrál si jak menší roli v pokračování CHARLIEHO ANDÍLKŮ, tak i větší roli v rodinném dramatu DÍRY po boku Sigourney Weaverové či Jona Voighta. Také se vrátil ke své televizní prvotině v celovečerním snímku STEVENSOVI BODUJÍ, ale film měl téměř nulový ohlas. Následující roky však byly vstupenkou do první ligy nejen díky hlavní roli v dramatu GOLFOVÝ SEN, ale také kvůli menším rolím v komerčně úspěšných snímcích JÁ, ROBOT a CONSTANTINE.

Následoval další, neméně úspěšný rok s hlavní rolí v citlivém dramatu A GUIDE TO RECOGNIZING YOUR SAINTS o nesnadném dospívání a filmu podle skutečných událostí ATENTÁT V AMBASSADORU napěchovaném hvězdami. Po roce 2007 se ovšem nadobro vryl do paměti diváků jako teenager ohrožovaný sériovým vrahem v thrilleru DISTURBIA, prostý Sam okouzlený Optimem Primem v letním blockbusteru TRANSFORMERS, či jako tučňák Cody, jemuž propůjčil hlas v animovaném filmu DIVOKÉ VLNY.


11.6.1986
Los Angeles, California, USA
Shia LaBeouf csfd

MegalopolisAfter ExilePadre PioStřípky ženyVýběrčí daníBurákový sokolHoney BoyDas Höllentor von ZürichBorg/McEnroeAmerican HoneyMan DownŽelezná srdceCharlie musí zemřítNymfomanka, část I.Nymfomanka, část II.Pravidla mlčeníZemě bez zákonaTransformers 3: Odvrácená strana MěsíceWall Street: Peníze nikdy nespíTransformers: Pomsta poraženýchIndiana Jones a Království křišťálové lebkyNew Yorku, miluji Tě!Oko dravceDisturbiaDivoké vlnyTransformersAtentát v AmbassadoruPrůvodce k rozpoznání tvých svatýchConstantineGolfový senJá, robotBitva o Shaker HeightsBlbý a ještě blbější: Jak Harry potkal LloydaCharlieho andílci: Na plný peckyDíryStevensovi bodujíEddie a TruHoundedMonkey BusinessSnídaně s EinsteinemThe Christmas PathBáječní StevensoviExpress YourselfMachři a šprti


Aktualizace osobnostního profilu Shia LaBeouf: 30.10. 2023 18:30