Andy Griffith (1926 - 2012)


Andy Griffith se narodil 1.6.1926 v Mount Airy v Severní Karolíně. Od malička miloval hudbu, zejména swing. Hudbu se poté rozhodl i studovat a získal titul na univerzitě Chapel Hill v Severní Karolína. Od roku 1950 pravidelně vystupoval v show Eda Sullivana a Steva Allena. V roce 1955 se objevil na Brodway v divadelní hře No Time for Sergeants, za kterou získal nominaci na cenu Tony. Později si zahrál i v jejím filmovém zpracování.

Největší slávu Andymu vynesla hlavní role v televizním seriálu MATLOCK z roku 1986. Roli svérázného právníka si ještě zopakoval v mnoha televizních filmech. Objevil se také ve snímcích AGENT WC 40, TÁTA A TI DRUZÍ či SERVÍRKA, ale vždy se jednalo pouze o malé role. Hostoval také v seriálu DIAGNOZA VRAŽDA.

Dne 9. listopadu 2005 Andy obdržel od George W. Bushe Prezidentskou medaili svobody.


1.6.1926
Mount Airy, North Carolina, USA
3.7.2012
Manteo, North Carolina, USA
Andy Griffith csfd

Pravidla hryA zase jsou tu VánoceServírkaTáta a ti druzíVánoční píseňSlib otciAgent WC 40GrampsDar láskyAndy Griffith Show ReunionReturn to MayberryUnder the InfluenceCrime of InnocenceEsos locos cuatrerosFatal VisionProvinční vraždaThe Demon Murder CaseFor Lovers OnlyMurder in TexasNa Měsíc snadno a rychleDeadly GameThe Girl in the Empty GraveFrostyho zimní radovánkySix Characters in Search of an AuthorVražda na uliciHearts of the WestPray for the WildcatsSavagesVražda v ziměGo Ask AliceStrangers in 7A, TheAngel in My PocketThe Second Time AroundNo Time for SergeantsOnionheadTvář v davuDawsonův světRodinné právoMatlockDiagnóza vražda


Aktualizace osobnostního profilu Andy Griffith: 31.10. 2023 10:34